Американски учени определиха причината, поради която едновременният прием на протеини

...
Американски учени определиха причината, поради която едновременният прием на протеини
Коментари Харесай

Учени обясниха опасността от едновременния прием на протеини и въглехидрати

Американски учени дефинираха повода, заради която едновременният банкет на протеини и въглехидрати, да вземем за пример захар, има отрицателно влияние върху енергийния баланс в организма, трансформира питателните пристрастия и води до струпване на мазнини, заяви Лента.

Смесването на протеини с въглехидрати понижава изгарянето на мазнините. При това колкото по-голям е приемът на протеини и захари, толкоз по-малко количество липиди се преработват.

До сходни изводи учените стигнали, до момента в който следили здравословното положение на 13 дами и 14 мъже. Те били на междинна възраст 23 години и в положително здраве.

Експериментът включвал два стадия, всеки от които с дълготрайност 24 часа. В рамките на първия стадий участниците получили на закуска и обяд две порции с 15-процентно наличие на протеини.

По време на втория стадий наличието на протеините в дажбите било удвоено. Всички блюда съдържали едни и същи артикули, които включвали 17 грама мазнини. С някои ястия участниците консумирали питиета с добавена захар.

Специалистите открили, че към една трета от получените с подсладените питиета калории не се изразходват от организма, а това води до забавено асимилиране на мазнините и в следствие до по-малко обща сила, която е нужна за метаболизма. Резултатите от проучването са оповестени в BMC Nutrition.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР