Американски учен смята, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури,

...
Американски учен смята, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури,
Коментари Харесай

Американски учени излязоха с решение на много важен проблем, който засяга обичана от всички храна

Американски академик счита, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури, в случай че естествената популация на пчелите продължава да понижава. Японски експерти към този момент сътвориха дрон с дистанционно управление и с размерите на водно конче, който може да опрашва лилии. Американските им сътрудници се включиха в софтуерната конкуренция, като изобретиха двойно по-малък робот-пчела, кадърен да се снижава 120 пъти за секунда, съобщи Българска национална телевизия.

Експертът по компютърни науки проф. Шаши Шекар от Масачузетския университет сподели, че рояците от дронове са решение на казуса с пагубния дефицит на храна. Той чака планът му за основаване на детайлни карти на терена, по които да направляват роботите-пчели, да получи финансиране от Съединени американски щати до две години.

" Продължават напъните да се разбере повода за намаляването на пчелните колонии, тъй че това е авариен проект. Със засушаването на климата в региони като Калифорния изчезват и доста дървета. Дърветата са единствено началото. Следващи в листата евентуално са насекомите, птиците или животните, по тази причина е хубаво да се подсигурим по някакъв метод ", изясни той.

Японският първообраз е създаден от Държавния институт за напреднали индустриални науки и технологии в Токио (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology). Той лети благодарение на хеликоптерна перка. За изработката му е употребен гел, нанесен върху подложки от конски косми, с цел да прилича мъхнатото тяло на пчелата, което подкрепя полепването на цветния прашец.

Американските откриватели от Харвардския университет сътвориха дрон с размерите на пчела, който тежи по-малко от един грам и има криле, които размахва сходно на същинското насекомо. Проф. Шекар сподели, че се създават детайлни карти на растенията в избрани региони, с които могат да се преброят цветята и листата.

" Ако направиш доста прецизна карта, по-късно може да използваш тези изображения без връзка с Интернет и да локализираш растенията и цветята, изясни експертът концепцията на предварителното програмиране - Можеш да програмираш пчелата да отиде до тези 10 цветя. "

Той предизвести, че роботите-пчели могат да станат жертва на хакери или да бъдат употребявани от военните като преносители на химични оръжия срещу хората.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР