Американски учен-кардиолог фалшифицирал повече от 30 публикацииАмерикански кардиолог, добил известност

...
Американски учен-кардиолог фалшифицирал повече от 30 публикацииАмерикански кардиолог, добил известност
Коментари Харесай

Американски учен-кардиолог фалшифицирал повече от 30 публикации

Американски учен-кардиолог фалшифицирал повече от 30 изявления
Американски кардиолог, добил популярност с проучванията си на стволови кафези, е упрекнат, че е фалшифицирал данните от изследванията си.

Засега са открити над 30 университетски изявления на Пиеро Анверса, за които има сведения, че съдържат погрешни сведения.

В взаимно изказване Висшето здравно учебно заведение на Харвард и болничното заведение Brigham and Women's в Бостън упрекват Анверса, някогашен началник на лаборатория в двете институции, че е употребявал "фалшифицирани и/или изфабрикувани данни" във въпросните изявления.

От Харвард и болничното заведения поучават списанията да изтеглят публикациите на Анверса.

Преди да бъдат разобличени, фалшификациите на Анверса привлякоха вниманието, както на експерти, по този начин и на медиите. През 2011 година той разгласи "откритието" на първите самообновяващи се белодробни стволови кафези, които съгласно него ще могат да бъдат употребявани за лекуване на редица хронични белодробни положения.

Други от "откритията" на Анверса, свързани със сърдечни стволови кафези, му завоюваха почит в университетските среди и десетки милиони долари държавни грантове. /АФП и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР