Американски турист е арестуван за предполагаемо разбиване на скулптури в

...
Американски турист е арестуван за предполагаемо разбиване на скулптури в
Коментари Харесай

Американски турист арестуван за разбиване на статуи в Израелския музей

Американски екскурзиант е задържан за хипотетично разтрошаване на статуи в Израелския музей в Йерусалим.

Изображения, споделени от израелската полиция, демонстрират двете антични римски скулптури, датиращи от 2-ри век, лежащи счупени на пода на музея.

Полицията споделя, че мъжът е развалил статуите, тъй като е споделил, че са " срещу Тората ", най-важния текст на юдаизма.

Неговият юрист отхвърли да е работил от набожен фанатизъм, съгласно осведомителната организация AP.

Музеят споделя, че личният състав е предизвестил полицията, откакто е видял мъж да поврежда двете скулптури.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Скулптура на главата на Атина, дъщерята на гръцкия господ Зевс, и скулптура на грифон, хващащ колелото на ориста на римския господ Немезис, са докладвани от Времената на Израел като прекратени.

И двете са част от непрекъснатата експозиция на Израелския музей и от този момент са преместени в консервационната им лаборатория за професионална реституция.

40-годишният американски жител е задържан на място и сега се разпитва от израелската полиция. Все още не са разкрили самоличността на обвинения.

Като част от първичното следствие полицията споделя, че мъжът е твърдял, че статуите съставляват поклонение на кумир.

При различен случай в града през февруари американски екскурзиант от евреин вандализира с чук скулптура на Христос в Църквата на Бичуването по Кръстния път.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Музеят назова вредите " обезпокоително и извънредно събитие " и осъди " всички форми на принуждение ". Въпреки случая, той ще остане отворен за обществеността.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР