Американски стартъп започна първите тестове на хибриден самолет с помощта

...
Американски стартъп започна първите тестове на хибриден самолет с помощта
Коментари Харесай

Американска компания създава първия хибриден самолет

Американски стартъп стартира първите проби на хибриден аероплан благодарение на 60-годишна технология. Ampaire е компанията, която вдъхва нов живот на маломерния пътнически аероплан Cessna Skymaster, с цел да го употребява за основа.

Cessna Skymaster се появява за пръв път в небето през февруари 1961 година и се създава до 1982 година Съоснователят и изпълнителен шеф на Ampaire Кевин Ноерткер разяснява пред The Wall Street Journal, че първия по рода си аероплан е един тип хибриден автомобил, а технологията за електромотора му е взаимствана от автомобилостроенето. Към момента летателният уред побира до 4 души, само че производителят има упоритостта да разшири потенциала му до двадесет. Идеята на изобретението е да бъде сменен задният мотор с вътрешно горене на Skymaster с електромотор. Полетите ще варират сред 160-320 км., а разходът на гориво ще бъде усъвършенстван с до 55 %.

Американският стартъп Ampaire има намерение да получи нужните лицензи най-късно до 2021 година и Cessna Skymaster да влезе в употреба. Част от огромните компании в производството на летателни апарати също създават лични технологии. Uber разгласи неотдавна проектите си през 2023 година да дебютира неговата въздушно-транспортна електрическа услуга. Прогнозите на специалисти са, че новите хибридни летателни апарати ще бъдат безвредни, в случай че всички съществени правила на авиацията бъдат спазени и ще доведат до намален разход на гориво и доста по-евтина поддръжка на самолетите.

Ampaire към този момент е получила утвърждението на Федералната авиационна администрация, с цел да организира своите първи проби на хибридния Cessna Skymaster. Първият полет на модифицирания ретро аероплан ще бъде до Хаваи по-късно през тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР