Американски специалисти установиха, че нещастният брак предизвиква такива нива на

...
Американски специалисти установиха, че нещастният брак предизвиква такива нива на
Коментари Харесай

Нещастният брак е по-опасен от тютюнопушенето

Американски експерти откриха, че нещастният брак провокира такива равнища на стрес, които заплашват здравето ни в такава степен, колкото и тютюнопушенето, написа в. " Метро ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Екипи от университетите в Мичиган и Невада провели проучване с 373 хетеросексуални женени двойки. Те трябвало да споделят фамилните си проблеми, свързани с децата, с парите и роднините и да дадат доклад за това по какъв начин прекарват свободното си време. Трябвало да посочат и какъв брой постоянно пораждат фамилни кавги. 

Двойките били проследени през първите 16 години от брака им. След това експертите сравнили здравния статус на съпругите и съпрузите, които имали най-чести спорове. Хората с благополучен брак се оказали с доста по-дълъг живот. Те се разболявали по-рядко, а когато това станело, те се възстановявали по-бързо. И назад - нещастните в брака показвали същите неприятни здравни индикатори, като при върлите пушачи. 

Учените изясняват влошеното здраве на нещастно женените с високите равнища на стрес и с освобождението на стресовите хормони в организма, с неустойчивост към инфекции и смяна в имунната система. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР