Американски специалисти установиха, че нещастният брак предизвиква нива на стрес,

...
Американски специалисти установиха, че нещастният брак предизвиква нива на стрес,
Коментари Харесай

Нещастният брак е по-опасен за здравето от пушенето

Американски експерти откриха, че нещастният брак провокира равнища на стрес, които заплашват здравето ни в такава степен, колкото и тютюнопушенето , написа в. " Метро ".

 
Екипи от университетите в Мичиган и Невада провели проучване с 373 хетеросексуални женени двойки . Те трябвало да споделят фамилните си проблеми, свързани с децата, с парите и роднините и да дадат доклад за това по какъв начин прекарват свободното си време.
 Нещастният брак провокира равнища на стрес, които заплашват здравето ни Нещастният брак провокира равнища на стрес, които заплашват здравето ниThinkStock/Getty Images
Трябвало да посочат и какъв брой постоянно пораждат фамилни кавги .Двойките били проследени през първите 16 години от брака им. След това експертите сравнили здравния статус на съпругите и съпрузите, които имали най-чести спорове.


 
Хората с благополучен брак се оказали с доста по-дълъг живот. Те се разболявали по-рядко, а когато това станело, те се възстановявали по-бързо. И назад - нещастните в брака показвали същите неприятни здравни индикатори, като при върлите пушачи.-->

 
Учените изясняват влошеното здраве на нещастно женените с високите равнища на стрес и с освобождението на стресовите хормони в организма, с неустойчивост към инфекции и смяна в имунната система.

А ето и няколко съвета за повече благополучие и естетика в фамилния живот:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР