Американски специалисти тестват метод за дълбока мозъчна стимулация като лечение

...
Американски специалисти тестват метод за дълбока мозъчна стимулация като лечение
Коментари Харесай

Мозъчен пейсмейкър може да се използва за тежка депресия

Американски експерти тестват способ за дълбока мозъчна стимулация като лекуване на хора с тежка меланхолия, заяви Асошиейтед прес.

Лечението е утвърдено за заболявания като Паркинсон и епилепсия. Много лекари и пациенти се надяват скоро то да стане по-широко налично и за меланхолия. При него пациентите получават ориентирани електрически импулси, нещо като пейсмейкър за мозък. Все повече проучвания са обещаващи, въпреки и две огромни проучвания да не демонстрираха преимущества при потреблението на дълбока мозъчна стимулация за меланхолия.

Американското Управление за надзор над питателните артикули и медикаментите се съгласи да форсира разглеждането на настояването на института " Абът " за потреблението на метода при пациенти с меланхолия, която не се поддава на лекуване. 

Някои лекари са скептично настроени и акцентират вероятни затруднения, като кървене, инсулт или зараза след интервенцията. 

Емили Холънбек е измежду доброволците, подложили се на лекуването. Тя е живяла с тежка повтаряща се меланхолия дълго време и съзнавала, че това може да я убие. Баща й и майка й са се самоубили. Затова била склонна да прибегне до нещо извънредно - да й вграждат електроди в мозъка за пробно лекуване в Центъра за невромодулация към болничното заведение " Маунт Синай ". При нея то помогнало, като резултатът бил съвсем неотложен. Тя го разказва като " непрекъснат прозак ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР