Американски специалисти по киберсигурност са разкрили няколко руски информационни операции,

...
Американски специалисти по киберсигурност са разкрили няколко руски информационни операции,
Коментари Харесай

Русия се опитва да повлияе върху междинните избори в САЩ и на помощта за Украйна

Американски експерти по киберсигурност са разкрили няколко съветски осведомителни интервенции, които би трябвало да повлияят върху резултатите на междинните избори за Конгреса на 8 ноември, както и да попречат на поддръжката за Украйна, написа The New York Times.

Изследователската група Recorded Future и още две компании са свързали интензивността на ботове, имитиращи " разярени американци " с активността на съветската " Агенция за интернет проучвания " на Евгений Пригожин, която беше упрекната публично в интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 и 2020- година.

Серии от такива изявления са били открити в обществените мрежи Gab, Parler, Getter и на други нови платформи, които се нареждат като " пространство без модерация ", написа NYT. 

Част от сметките са били разпознати по време на изборите през 2020 година, само че до началото на есента на тази година те са били неактивни.

" Очевидно, те се пробват да принудят управляващите да прекратят помощта и финансирането на Украйна ", разяснява някогашният чиновник на Пентагона Алекс Плицас. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР