Американски служители очакват текущата фаза от наземната операция на Израел

...
Американски служители очакват текущата фаза от наземната операция на Израел
Коментари Харесай

САЩ предупредили Израел срещу повторение на опустошителната тактика и в Южна Газа

Американски чиновници чакат настоящата фаза от наземната интервенция на Израел в Газа, ориентирана към южния завършек на линията, да продължи няколко седмици, преди Израел да премине, евентуално до януари, към по-ниска активност, хипер-локализирана тактика, която е тясно ориентирана към съответни бойци и водачи на Хамас, високопоставени чиновници на администрацията, е научил Си Ен Ен.

Припомняме, че ввъв вторник израелският министър на защитата Йоав Галант, че войната в обсадената линия Газа " при сегашната си активност " може да продължи още два месеца, само че повтори, че Израел ще се бие до победа и се закани, че ориста на водачите на Хамас в южната част на анклава ще бъде съшата и даже по-лоша от тази на север .

С навлизането на войната навлиза в нови региони, Белият дом е надълбоко угрижен за това по какъв начин ще се развият интервенциите на Израел през идващите няколко седмици, е споделил почитан чиновник на американската администрация.

Съединени американски щати ясно са предизвестили Израел в " твърди " и " директни " диалози , съгласно същия източник, че Израелските отбранителни сили (IDF) не могат да повторят опустошителната тактичност, която използваха в северната част на палестинския анклав , и би трябвало да създадат повече, с цел да лимитират цивилните жертви.

Съединени американски щати предадоха на Израел, че защото международното публично мнение от ден на ден се обръща против неговата наземна интервенция, която лиши живота на хиляди цивилни, времето, което Израел има, с цел да продължи интервенцията в сегашната си форма и да поддържа значима интернационална поддръжка, бързо понижава.
 Бивш израелски министър председател предизвести, че Израел не разполага с доста време в Газа
Бивш израелски министър председател предизвести, че Израел не разполага с доста време в Газа

Той чака държавните управления в Европа да извърнат тил на Израел и " търкания " зад Океана

В може би най-директното обществено предизвестие досега министърът на защитата Лойд Остин предизвести Израел , че може " да завоюва в градска война единствено като пази цивилните ".

Говорейки на Рейгъновия Форум за национална защита през уикенда, Остин сподели, че поддръжката на Съединени американски щати за Израел " не предстои на разискване " , само че предизвести, че Израел рискува да размени " тактическа победа със стратегическо проваляне ", в случай че не направи повече, с цел да предотврати гибелта на цивилни.
 Бенямин Нетаняху загатна, че армията на Израел остава в линията Газа
Бенямин Нетаняху загатна, че армията на Израел остава в линията Газа

Напрежение в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР