Американски служители на службите казаха пред Ню Йорк таймс, че

...
Американски служители на службите казаха пред Ню Йорк таймс, че
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: САЩ виждат разрешение от части от украинското правителство за убийството на Дугина. Киев отрича правителството да е знаело

Американски чиновници на службите споделиха пред Ню Йорк таймс, че не са знаели авансово за проекта за офанзивата, при която беше убита Дария Дугина, и че са предизвестили Украйна за това след убийството.

Американските разследващи организации считат, че гърмежът на кола бомба, при който почина дъщерята на обвързвания с Кремъл крайнодесен идеолог Александър Дугин - Дария, е бил позволен от " елементи от украинското държавно управление ", настояват медии в Съединени американски щати, съобщи Свободна Европа.

Според цитираните в няколко разследващи отчета анонимни източници Щатите не са знаели за проекта предварително и биха се противопоставили на убийството, в случай че бяха съветвани с тях.



Въпреки че Русия не е отмъстила по съответен метод за убийството, Съединените щати са загрижени, че сходни офанзиви - въпреки и с висока алегорична стойност - имат малко директно влияние върху бойното поле и биха могли да предизвикат Москва да извърши лични удари против висши украински чиновници. Американските чиновници са разочаровани от неналичието на бистрота на Украйна по отношение на нейните военни и секрети проекти, изключително на съветска земя, написа Ню Йорк таймс.

Оценката на разследващата общественост на Съединени американски щати, че украинското държавно управление е съизвършител в атентата с кола бомба, извършен в Москва на 20 август, беше разкрита първо от Ню Йорк Таймс.

Според публични американски представители, представени от Си Ен Ен, останали анонимни, Съединени американски щати нямат информация кой е оторизирал убийството, както и дали украинският президент Володимир Зеленски е знаел за заговора.

Въпросните секретни отчети наподобява удостоверяват позицията на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), която упрекна тайните служби на Украйна в осъществяването на бомбения атентат единствено няколко дни след неговото осъществяване.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк отхвърли Киев да стои зад атентата незабавно по-късно и на въпрос за оценката на разузнаването на Съединени американски щати още веднъж отхвърли хипотетичното присъединяване на украинското държавно управление в убийството.

Американски чиновници не споделиха кой от американското държавно управление е връчил предизвестията или на кого в украинското държавно управление са били връчени. Не беше известно какъв е бил отговорът на Украйна.

Американските чиновници също по този начин нямат цялостна картина на конкуриращите се центрове на власт в украинското държавно управление, в това число военните, службите за сигурност и кабинета на Зеленски. Това може да изясни за какво някои елементи от украинското държавно управление може да не са знаели за заговора.

Представители на Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърлиха да разясняват оценката на разузнаването.

Някои американски чиновници подозират, че бащата на  Дугина, Александър Дугин , съветски ултранационалист, е бил действителната цел на интервенцията и че оперативните служащи, които са я направили, са вярвали, че той ще бъде в автомобила с щерка си.

Дугин е един от най-видните гласове на Русия, призоваващ Москва да ускори войната си против Украйна, е водещ бранител на нападателна, империалистическа Русия.

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР