Американски служители и конгресмени предупредиха, че ако Украйна иска да

...
Американски служители и конгресмени предупредиха, че ако Украйна иска да
Коментари Харесай

САЩ уверени, че Украйна трябва да превземе Херсон преди зимата

Американски чиновници и конгресмени предизвестиха, че в случай че Украйна желае да лиши Русия от шанса да консолидира въздействието си в района, ще се изправи пред решителна борба за Херсон преди да настъпи зимата , написа английският вестник " Файненшъл таймс "

От Пентагона са декларирали, че Киев би трябвало да се възползва от настъпателния подтик на изток , с цел да изтласка съветските сили от стратегически значими региони, осигуряващи достъп до Черно море.

" Времето за борба е към своя край. Украинците завоюваха преимущество и би трябвало да продължат да го употребяват ", сподели сенаторът демократ Крис Мърфи от Комисията по външни връзки. " Истинската дълготрайна злополука за Украйна е, че от Мариупол до Одеса Русия ще прекъсне достъпа й до вода. З а Украйна достъпът до Одеса е жизненоважен , тъй че на юг е значимо да се употребяват настъпателни, а освен отбранителни сили и средства.

Западните съдружници са стигнали до извода, че борбата за Херсон ще бъде решаващият тест . " Като контролирате Херсон, Вие сигурно можете да попречите на Русия да стигне до Одеса, което руснаците сигурно желаят ", сподели почитан американски боен.

Украинците са съгласни, че идващите седмици ще бъдат сериозни . " Възниква чувството, че изменящите се метеорологични условия ще лимитират по-нататъшните дейни военни интервенции в региона ", сподели Игор Романенко, някогашен заместник-началник на украинския общоприет щаб. " Ако съдружниците ни бяха помогнали и ни бяха дали повече от модерните оръжия, които желаеме, тогава всичко щеше да се случи доста по-бързо и въобще нямаше да се постанова да приказваме за времето. "

Военни чиновници и анализатори считат, че Украйна може да превземе Херсон когато и да е от средата на ноември, в случай че събитията разрешават. Украинските сили се доближават постепенно към Херсон от север.

" Трябва да се направи нещо за Херсон - и то допустимо най-скоро ", сподели неназован западен посланик. " Това ще увеличи морала както на цивилните, по този начин и на военните, както и ще свидетелства за най-ефективното потребление на уменията и оборудването, предоставени от (Запада). "

Длъжностни лица споделиха, че украинските сили би трябвало да завладяват района преди да настъпи зимата , защото почвата в региона не е замръзвала през последните три години и теренът скоро ще подгизне.

Такива условия ще затруднят страните да маневрират, принуждавайки ги да останат по огромните пътища, където ще бъдат уязвими. Лепкавият терен дава преимущество на бранителите, тъй като не им се постанова непрекъснато да се движат, споделят чиновници и анализатори. Москва ускори позициите си на юг, правейки всяка украинска атака по-трудна. " Отне доста старания и време на руснаците да се окопаят малко по-различно, в сравнение с изток ", обявиха в НАТО. " Те сложиха ризница и построиха укрепления на всички места. Ето къде идва математиката... За да стигнат до такава степен, украинците ще се нуждаят от голяма мощност. "

" Украинците би трябвало да употребяват всички познания, които ние и нашите съдружници сме придобили за подготовката за специфични интервенции, с цел да схванат по какъв начин да манипулират руснаците и да ги принудят да се откажат от преимуществото ", поучава Евелин Фаркас, някогашен почитан чиновник на Пентагона при Барак Обама.

От началото на съветската експанзия на 24 февруари тази година Съединени американски щати са дали повече от 16,8 милиарда $ военна помощ на Украйна. Миналата седмица президентът Джо Байдън подписа закон, в това число 7 милиарда $ под формата на оръжейни контракти.

Тази седмица представители на неговата администрация, в това число четири ракетни системи с огромен обхват HIMARS. Те ще дойдат на местоназначението си скоро, споделят чиновници.

Западните съдружници на Украйна наблюдават от близко настъплението към Херсон за доказателства за потреблението на оръжия, които са получили за осъществяване на комплицирана, многостранна офанзива против съветските сили в градските региони.
 Русия призна: Украйна проби защитата ни в Херсон и Луганск
Русия призна: Украйна проби защитата ни в Херсон и Луганск

Настъпление на необятен фронт против окупаторите

Американски чиновници споделиха, че дават на украинците всичко належащо, с цел да избегнат ескалация. Те твърдо имат вяра, че анексирането на териториите от Путин и не би трябвало да попречат на Украйна да предприеме решителни дейности за връщане на териториите.

" От позиция на украинците тази стъпка не трансформира нищо, само че ги стимулира да работят по-твърдо и по-бързо ", сподели Бен Ходжис, някогашен пълководец на американската войска в Европа и в този момент старши консултант на Human Rights First.

Американски чиновници не се съмняват, че западната коалиция ще може да помогне на Украйна да устои на Русия до края на зимата.

" Във всеки случай всичко, което Путин прави, в това число потреблението на силата като оръжие, подлудява европейците и ги принуждава да подхващат фрапантни ограничения, с цел да не бъдат негови заложници ", сподели почитан американски чиновник, поискал анонимност. Съединените щати считат завладяването на множеството южни територии за значимо от позиция на позицията на Украйна в евентуалните договаряния за преустановяване на огъня.

" Очевидно Украйна се нуждае от пристанище на Азовско море, пристанище на Черно море източно от Крим и Херсон. Херсон е огромен град и те явно желаят да си го върнат ", сподели калифорнийският конгресмен демократ Брад Шърман. " Ситуацията ще бъде дефинитивно позволена след шест до осем месеца. Путин ще управлява малко повече от февруари... и тогава може да се реализира помирение. Но първо Украйна би трябвало да си върне още няколко територии.
 ISW: Руската войска отстъпва, до момента в който Путин мъчно балансира сред три фракции в
ISW: Руската войска отстъпва, до момента в който Путин мъчно балансира сред три фракции в " съветския свят "

Не може да си разреши да изгуби поддръжката на нито една от тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР