Американски синоптик вижда 95% вероятност Ел Ниньо да преобладава през зимата

...
(Ройтерс) - Има повече от 95% вероятност условията на Ел
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Има повече от 95% вероятност условията на Ел Ниньо да преобладават от декември 2023 г. до февруари 2024 г., каза синоптик от правителството на САЩ на Четвъртък, изостряйки рисковете от горещи вълни и наводнения в няколко държави.

Метеорологичният феномен, затопляне на температурите на повърхността на океана в източната и централната част на Тихия океан, вече стимулира природни бедствия по целия свят, като залогът е видим по-висока за нововъзникващите пазари, по-изложени на колебания в цените на храните и енергията.

Последната прогноза на Центъра за прогнозиране на климата (CPC) беше леко повишена спрямо юли, когато прогнозира 90% шанс явлението да продължи през зимата .

По-рано през деня метеорологичното бюро на Япония прогнозира 90% шансовете за Ел Ниньо през зимата в северното полукълбо.

Световната метеорологична организация през май предупреди, че времето моделът може да допринесе за покачването на глобалните температури.

„През юли Ел Ниньо продължи, както се вижда от над средните температури на морската повърхност в екваториалния Тихи океан“, каза CPC.

Като се има предвид Според последните развития, синоптиците са по-уверени в „силно“ събитие Ел Ниньо, като приблизително две от три вероятности температурите да се повишат с около 1,5 градуса по Целзий (2,7 градуса по Фаренхайт) или повече през ноември-януари, се добавя в него.

< p>Ел Ниньо също застраши доставките на ориз в световен мащаб, на фона на забраната за доставки на решаващо разнообразие от основния продукт от най-големия износител Индия, както и други култури като кафе, захар и шоколад от Югоизточна Азия и Африка.

Също така се очакваше да донесе по-сухо време в Западна Африка, Югоизточна Азия и Северна Южна Америка и по-влажни условия в Южна Южна Америка през втората половина на годината.

(Докладване от Brijesh Пател и Анджана Анил в Бенгалуру; Допълнителни доклади от Seher Dareen; Редактиране от Бернадет Баум и Марк Потър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР