Американски сенатори обвиниха компанията Боинг, че е построила летящи ковчези

...
Американски сенатори обвиниха компанията Боинг, че е построила летящи ковчези
Коментари Харесай

Американският сенат отправи обвинения срещу Боинг

Американски сенатори упрекнаха компанията " Боинг ", че е построила " летящи ковчези " и съзнателно е укрила информация в процеса на утвърждение за полети на модера 737 макс осем. На чуване на изпълнителния шеф Денис Мюленбург сенаторите показаха сериозна паника, че авиопроизводителят е предпочел облагите пред сигурността. В две произшествия на 737 макс в границите на пет месеца починаха общо 346 души.


Главният изпълнителният шеф на " Боинг " призна, че компанията е направила неточности, поучила се е от двете произшествия и е набелязала нужните промени.
Денис Мюленбург, основен изпълнителен шеф на " Боинг ": Обръщам се директно към фамилиите на жертвите, които са тук. От мое име и от името на компанията съжаляваме, надълбоко и откровено съжаляваме.
Сенаторите обявиха, че " Боинг " са били наясно с проблемите на автоматизираната контролна система при 737 Макс 8, посочена като причина за нещастията, само че са бързали да получат утвърждение за машината. Посочено беше, че известия сред чиновници на " Боинг " по зародили проблеми при тестванията на въпросната система издават обезпокоително ниво на немарливост и лековерие.
Ричард Блументал, сенатор: Тези водачи, тези фамилии не са имали никакъв късмет. Били са в летящи ковчези поради решението на " Боинг " да скрие от водачите автоматизиратната система за надзор. В 16 хиляди страници напътствие за самолета, новатакомпютърна система се загатва единствено един път. " Боинг " съобщи пред нас, че е водачът е некомпетентен, лъжете и нас.
Почернените фамилии, които участваха на слушането, оцениха шефа на Боинг като прекомерно колеблив. Чуха се гласове да отиде в пандиза и против възобновяване на полетите в проблематичния аероплан.
Майкъл и Аднаан Стумо - татко и брат на жертва: Не имаме вяра на процеса и не имаме вяра, че този аероплан може да лети несъмнено.
Сенаторите разкритикуваха регулаторната процедура, повдигнаха въпроса за задушевните връзки сред " Боинг " и Федералната авиационна администрация, които компанията дефинира като професионални. Чуха се и гласове за по-строг надзор върху автоматизираните системи за ръководство, които навлизат от ден на ден във всички типове превоз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР