Американски съдия временно блокира заповед на президента на САЩ Доналд

...
Американски съдия временно блокира заповед на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Съдия отмени решение на Тръмп да не дава убежище на нелегални мигранти

Американски арбитър краткотрайно блокира заповед на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, която не разрешава подаване на документи за леговище от имигранти, които нелегално са проникнали в страната от Мексико, осведоми Reuters.
Агенцията разяснява, че това е следващата правосъдна загуба на Тръмп по отношение на миграционната му политика.
Окръжният арбитър Джон Тайгър в Сан Франциско издаде краткотрайни ограничавания на заповедта против разпоредбите за бежанците. Съдебното решение неотложно влиза в действие в цялата страна. То остава в действие най-рано до 19 декември, когато ще има съвещание, на което може да се вземе по-трайно решение по проблема.
Президентът на Съединени американски щати разгласи, че измененията имат за цел възстановяване на имиграционната система на Съединените щати. Според заповедта управляващите ще ревизират молбите за леговище единствено на мигранти, които са представители документите на гранично-пропускателните пунктове.
Групи в отбрана на гражданските права внесоха правосъдна тъжба против нареждането на Тръмп от 9 ноември с претекста, че нарушава административното и имиграционно законодателство.
В решението си Тайгър отбелязва, че Конгресът ясно е задължил, че имигрантите могат да подават документи за леговище, без значение по какъв начин са влезнали в страната. Според съдията последните правила на американската администрация са „ извънредно отклоняване “ от предходната процедура.
„ Какъвто и да е обсегът на властта на президента, той не може да трансформира имиграционните закони, с цел да постанова изискване, което Конгресът категорично е забранил “, написа Тайгър.
Съдията беше номиниран от някогашния президент Барак Обама. Предишни имиграционни политики на Тръмп, в това число ограничения, ориентирани към градовете убежища в Съединени американски щати, бяха блокирани от съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР