Американски съдия окончателно отхвърли жалба, подадена срещу групата Нирвана от

...
Американски съдия окончателно отхвърли жалба, подадена срещу групата Нирвана от
Коментари Харесай

Бебето от корицата на Nevermind загуби делото срещу Nirvana

Американски арбитър дефинитивно отхвърли тъжба, подадена против групата " Нирвана " от мъжа, чиято гола бебешка фотография е сложена върху обложката на издадения през 1991 година албум " Nevermind ", съобщи Ройтерс.

Ищецът Спенсър Елдън упорства, че " сластното изображение " на корицата всъщност е " детска порнография ", с чиято помощ бандата е спечелила десетки милиони долари за негова сметка. Изображението е направено, когато той е бил на четири месеца.

В решението си окръжният арбитър Фернандо Олгуин от Лос Анджелис споделя, че Елдън е чакал прекомерно дълго, с цел да разгласи, че е бил полово експлоатиран от " Нирвана ", като е подал жалбата повече от 10 години, откакто е видял обложката на " Nevermind ".

Сред ответниците по случая бяха барабанистът на бандата Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, Кортни Лав, вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн и други.

На обложката на албума " Nevermind " Елдън плува гол към банкнота от един щатски $, сложена на кукичка за лов на риба. Според ищеца фотографията му е нанесла " доживотни вреди ", а " Нирвана " е спечелила милиони щатски долари за негова сметка. Продажбите на албума, в който е включен и шлагерът " Smells Like Teen Spirit ", доближиха 30 милиона.

Елдън е интервюиран през 2003 година от списание " Ролинг стоун " поради фотографията. Тогава той е на 12 години и декларира, че " евентуално ще получи малко пари от нея ".

В правосъдния си иск, импортиран през август 2021 година той въпреки всичко споделя, че е изтекла отминалостта, защото породените му проблеми, в това число прочувствен стрес, изгубена продуктивност и " загубата на наслаждение от живота " не престават и в зрелост.

Съдията отхвърли този мотив, като сподели, че това на процедура ще разреши на Спенсър Елдън да съди " Нирвана " неустановен интервал от време.

Досега ищецът внесе три разновидността на жалбата си. Решението на съдията ще попречи на четвъртото складиране на сходен иск.

Адвокат на Елдън не бе открит за коментар.

Бърт Диклър от юридическия екип на " Нирвана " съобщи: " Щастливи сме да разберем, че този неправилен случай стигна до бързо решение ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР