Американски съдия наложи ограничена заповед за забрана на бившия президент

...
Американски съдия наложи ограничена заповед за забрана на бившия президент
Коментари Харесай

Доналд Тръмп получава заповед за подкопаване на гласа по дело за подривна дейност през 2020 г.

Американски арбитър наложи лимитирана заповед за възбрана на някогашния президент Доналд Тръмп, забранявайки му обществено да нападна прокурори, очевидци и правосъдни чиновници в навечерието на развой, фокусиран върху напъните на Тръмп да анулира изборите през 2020 година

Във вторник американският областен арбитър Таня Чуткан във Вашингтон, окръг Колумбия, сподели, че няма да толерира „ очерняща акция преди правосъдния развой “ от някогашния президент, ориентирана към забърканите в тази ситуация.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Процесът против Тръмп се отдели от съобвиняемите в Джорджия, които отиват в съда идващия месец Ключови заключения от първия ден на процеса за гражданска машинация на Доналд Тръмп Тръмп разкри тайните на американските нуклеарни подводници до австралийския предприемач: Медии завършек на списъка

„ Никой различен обвинен не би могъл да направи това и аз няма да го разреша в този случай “, сподели Чуткан, до момента в който издаваше заповедта.

През последните седмици Тръмп, с дълга история на надменно отношение към държавни чиновници и хипотетични противници, назова в обществените медии федералния прокурор Джак Смит „ палач “. Съгласно правилото на Тръмп към момента е позволено да отстоява изказванието си, че процесът е политически стимулиран.


„ УЖАСНО НЕЩО съдебна експертиза СЛУЧИ С ДЕМОКРАЦИЯТА ДНЕС – ЗАПОВЕД! “ Тръмп сподели в обява в уеб страницата на обществените медии Truth Social.

В момента Тръмп е изправен пред дълъг лист от правни провокации и следствия, някои от които се въртят към напъните му да анулира резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от сегашния президент Джо Байдън.

Адвокатът на Тръмп Джон Лауро по-рано се опълчи на опитите за преодоляване на честите офанзиви на Тръмп против забърканите в делата против него, характеризирайки сходни старания като форма на цензура.

„ Той има право да прави изказвания, които прокуратурата не харесва. Това е част от живота с Първата корекция “, сподели Лауро, който не разяснява решението след чуването.


Но екипът на Смит твърди, че подпалващите изказвания на Тръмп – като да вземем за пример да назова съдията „ мразец на Тръмп “ и прокуратурата „ група бандити “ – носят със себе си риск от принуждение от страна на неговите поддръжници.

„ Не става дума за това дали одобрявам езика, който употребява господин Тръмп “, сподели Чуткан. „ Става дума за език, който съставлява заплаха за правораздаването. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР