Американски съд скептичен към натиска на Банкман-Фрид за освобождаване от затвора

...
Федерален апелативен съд на САЩ във вторник изглежда скептичен към
Коментари Харесай

Федерален апелативен съд на САЩ във вторник изглежда скептичен към аргумента на бившия криптовалутен милиардер Сам Банкман-Фрид, че да бъде осъден само на два месеци преди процеса срещу него по федерални обвинения в измама нарушава правото му на свобода на словото.

Американският окръжен съдия Луис Каплан отмени гаранцията от 250 милиона долара на Bankman-Fried на 11 август, намирайки вероятна причина да се смята, че подсъдимият е манипулирал свидетели. Това включва споделянето на личните му писания на Каролайн Елисън, бивш главен изпълнителен директор на неговия хедж фонд Alameda Research и романтичен партньор, с репортер на New York Times.

Продължавайте да четете списък от 4 елемента Защо Джан Уенър от Rolling Stone беше премахнат от борда на Rock & Roll Hall?

YouTube спира приходите от реклами на Ръсел Бранд след обвинения за нападениеОт „The War Room“ до Румъния, каква е привлекателността на Андрю Тейт ?Сикхски и мюсюлмански лидери призовават за действие, докато Канада разследва убийството на сикхския лидеркрай на списъка

Елисън се призна за виновен в измама и се очаква да свидетелства срещу Bankman-Fried.

Състав от трима съдии на 2-ри американски окръжен апелативен съд в Манхатън оспори твърдението на адвоката на Bankman-Fried Марк Коен, че Каплан не е разгледал достатъчно правото на ответника съгласно Първата поправка на Конституцията на САЩ да говори с пресата и да се опитва да възстанови неговата репутация.

„Няма право на Първата поправка да се опитвате да дискредитирате или да повлияете на свидетел, който може да свидетелства срещу вас, нали?“ Окръжният съдия на САЩ Дени Чин каза.

Съдиите не казаха кога ще се произнесат по молбата на Банкман-Фрид да бъде освободен от центъра за задържане в Бруклин.

Bankman-Fried е изправен пред седем обвинения в измама и конспирация, произтичащи от срива през ноември 2022 г. на FTX, вече фалиралата крипто борса, основана от него. Прокурорите го обвиниха в плячкосване на милиарди долари от средства на клиенти на FTX, за да покрие загуби в Alameda, да купува луксозни недвижими имоти и да дарява за политически кампании в САЩ. Той се призна за невинен, като същевременно признава грешки в управлението на риска.

Съдиите изглеждаха малко по-отворени към аргумента на Банкман-Фрид, че хвърлянето му в затвора нарушава правото му съгласно Шестата поправка на конституцията да помага в собствената си защита, тъй като неговият случай е сложен и той нямаше достъп до интернет в затвора, за да прегледа доказателствата на прокурорите.< /p>

Те разпитаха Даниел Сасун, прокурор, за това, което Коен каза, че са неадекватни условия в настаняването, което Каплан и MDC са направили, за да се опитат да позволят на Bankman-Fried достъп до интернет, включително чрез посещение на адвокатите му в килия във федералния съд в Манхатън два пъти седмично.

Сасун каза, че правителството е предприело „извънредни мерки“, за да се опита да помогне на Банкман-Фрид да се подготви за процеса зад решетките и че Банкман-Фрид е имал седем месеца с неограничен достъп до интернет, докато е бил на свобода срещу гаранция от 250 милиона долара в Пало на родителите си Алто, Калифорния, дом.

Окръжният съдия на САЩ Уилям Нардини каза, че Банкман-Фрид е трябвало да обмисли възможността за загуба на достъп до интернет, преди да сподели писанията на Елисън.

„Ако е вярно, че той е сплашвал свидетели, в определен момент той сам си оправя леглото и спи в него“, каза Нардини.

Каплан в писмено решение миналата седмица каза, че Банкман-Фрид не е посочил до кои доказателства не е имал достъп и отбеляза, че ответникът не е поискал отлагане на процеса въпреки предложението на съдията да разгледа такова. Източник: Ройтерс

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР