Американски съд издаде доживотна присъда на наркобарона Хоакин Гусман Ел

...
Американски съд издаде доживотна присъда на наркобарона Хоакин Гусман Ел
Коментари Харесай

Наркобаронът Ел Чапо в затвора до живот и осъден да плати 12,6 милиарда долара

Американски съд издаде доживотна присъда на наркобарона Хоакин Гусман „ Ел Чапо “. Той получава още 30 години затвор, както и би трябвало да заплати 12,6 милиарда $, извоювани от престъпна активност, съобщи Агенция Франс Прес, цитирнаи от БГНЕС.
През февруари правосъдните заседатели признаха 62-годишния наркомафиот за отговорен за производството и търговията на опиати, които той е внасял нелегално в Съединени американски щати.
Един от най-издирваните наркобарони на Мексико беше предаден на американските управляващи през януари 2017 година, в последния ден от работата на администрацията на президента Барак Обама. Обвиненията против него са повдигнати от няколко щата: Калифорния, Ню Мексико, Тексас, Илинойс, Ню Йорк. Той е упрекнат за доставката на кокаин в Съединени американски щати, нелегално владение на оръжие и образуване на убийства.
„ Ел Чапо “ отхвърли да се признае за отговорен за това, че в продължение на няколко десетилетия управляваше един от най-големите в света наркокартели „ Синалоа “.
Наркобаронът беше арестуван на 8 януари 2016 година в град Лос-Мочис в родния му щат Синало. Мексиканският президент Лопес Обрадор съобщи по-рано, че присъдата на Хоакин Гусман би трябвало да бъде урок за всички бъдещи наркотърговци. Той съобщи, че мексиканските управляващи „ почитат законните процеси и взетото от Съединени американски щати решение “.
Върховният съд на Мексико също по този начин по-рано отхвърли да поддържа настояването на юристите на „ Ел Чапо “ за неговото изгонване в родината. Защитата на наркобарона изиска от американския съд да преразгледа делото и да стартира нов правосъден развой, само че това беше отклонено. 
Повече за адския затвор, в който ще лежи той, може да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР