Американски разследващи считат, че атаката с дрон срещу Кремъл по-рано

...
Американски разследващи считат, че атаката с дрон срещу Кремъл по-рано
Коментари Харесай

САЩ видяха украинска следа в атаката с дрон срещу Кремъл

Американски проверяващи смятат, че офанзивата с дрон против Кремъл по-рано този месец евентуално е била проведена от някой от специфичните военни или разследващи звена на Украйна. Това е била последната от поредност секрети дейности против съветски цели, които изнервиха администрацията на американския президент Джо Байдън, оповестява New York Times.

Американските разследващи организации обаче не знаят коя част е направила офанзивата и дали президентът на Украйна Володимир Зеленски или неговите висши чиновници са били наясно с интервенцията.

Заключенията са основани частично на прихванати диалози, в които съветски публични лица упрекват Украйна, а украински публични лица споделят, че имат вяра, че тяхната страна е виновна за офанзивата, при която два дрона бяха изстреляни на 3 май към Кремъл, причинявайки малко вреда.

Атаката наподобява е част от поредност от интервенции, които накараха чиновниците в Съединените щати – най-големият снабдител на военно съоръжение в Украйна – да се усещат неловко. Администрацията на Байдън е загрижена за риска Русия да упрекна чиновници на Съединени американски щати и да отмъсти, като разшири войната отвън Украйна.

Американските шпионски организации виждат очертаваща се картина на свободна конфедерация от украински елементи, способни да организират лимитирани интервенции във и отвън Русия, като употребяват личния си личен състав или сътрудници, работещи под тяхно управление. Някои от тези задачи можеха да бъдат извършени с малко, в случай че въобще имаше, контрол от страна на Зеленски, споделиха чиновници.

Припомняма, че Киев отхвърли да има общо с офанзивата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР