Американски разследващи журналисти са направили филм за мафията в България.

...
Американски разследващи журналисти са направили филм за мафията в България.
Коментари Харесай

Американски журналисти разследват Делян Пеевски във филм за мафията в България

Американски проверяващи публицисти са създали филм за мафията в България. Основна роля е отредена на депутата от Движение за права и свободи, предприемач и медиен магнат Делян Пеевски. ”Сенките на София ” (Shadows of Sofia) се популяризира онлайн, а голямата му известност отвън България е показателна.
Режисьорът от Тексас Кевин Буут и екипът му търсят отговори в България за появяването на нов вид студена война. Страната ни е определена, тъй като е някогашен руски спътник, където се счита, че съветският Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е вградила мафия, която се е превъплатила в настоящето държавно управление.

Чрез поредност изявленията, фрагменти от митинги и ромски гета се разкрива протичащото се в България. Във видеото са включени диалог с някогашната румънска топ прокурорка Моника Маковей, някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски, следователят Бойко Атанасов, някогашният банкер Цветан Василев и доста други. Популярността на кино лентата е и поради специфичното присъединяване на съветските активистки от Пуси Райт (Pussy Riot), които прекараха известно време в затвор поради рецензиите си към власта.

.
Сникма: Кадър от кино лентата, в който се вижда по какъв начин от Пуси Райт питат българска медия кой има медиите в България.

Ето какво споделя създателя за кино лентата си:

Десетилетия след рухването на Съветския съюз една незаконна мрежа сполучливо заграбва цялата страна. Ще станете участници в едно ненадейно премеждие в подземния свят на сянката. Постепенно осъзнаваме, че съветското въздействие в българската политика е очевиден предвестител на неотдавнашната интервенция на Русия в американската и английската политика, избори и референдуми. Това, което се случва в последно време на Запад, се случва отдавна в България, където Русия от дълго време практикува и развива техниките и тактиките си.

Филмът се популяризира във платформата iTunes, може да го намерите на следния линк: https://apple.co/2LmoVwT.

Вжте трите филмовия откъс към кино лентата:

ТУК, ТУК и ТУК.


SHADOWS of SOFIA trailer 1 from Kevin Booth on Vimeo.

SHADOWS of SOFIA trailer 2 from Kevin Booth on Vimeo.

SHADOWS of SOFIA trailer 3 from Kevin Booth on Vimeo.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР