Американски разрушител свали в събота повече от дузина дронове в

...
Американски разрушител свали в събота повече от дузина дронове в
Коментари Харесай

САЩ казват, че техният разрушител е свалил 14 дрона в Червено море, изстреляни от Йемен

Американски унищожител смъкна в събота повече от дузина дронове в Червено море, изстреляни от следените от хутите региони на Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати.

„ Разрушителят с управляеми ракети от клас Arleigh Burke USS CARNEY... настоящ в Червено море, сполучливо задейства 14 безпилотни летателни системи, изстреляни като вълна от дрон от следените от хутите региони на Йемен “, сподели CENTCOM обществена медийна платформа X, известна преди като Twitter.

Въздушните транспортни средства са „ оценени като еднопосочни атакуващи дронове и са свалени без вреди на кораби в региона или докладвани пострадвания “, съгласно изказване.

Maersk подреди на корабите, които се доближават до Червено море, да спрат плаванията след ракетни удари на Хуси по търговски кораби в региона.

Mediterranean Shipping Company разгласи в известие за вести в събота, че техните кораби „ няма да минават през Суецкия канал на изток и на запад “, откакто контейнерен транспортен съд, преминаващ директно пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР