Американски психолози от Чикагския университет са установили, че гледането на

...
Американски психолози от Чикагския университет са установили, че гледането на
Коментари Харесай

Филмите на ужасите помагат на хората да преборят тревожно разстройство

Американски психолози от Чикагския университет са открили, че гледането на филми на ужасите може да помогне на хора с обезпокоително разстройство - положение на непрекъсната тревога, което продължава месеци и даже години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Подобен метод за възстановяване на прочувственото положение се изяснява с обстоятелството, че когато е в очакване на нещо плашещо, човек инстинктивно се пробва да избяга от източника на дискомфорт.

Когато заплахата изчезне, настава отпускаща реакция и организмът се връща към естественото си положение, написа на уеб страницата на образователното заведение.

Особеността при хората с обезпокоително разстройство е, че възприемат всекидневни събития като опасност. Поради това те не могат да се успокоят и да реализират естетика. Филмите на ужасите дават отлична опция за разработване на описания механизъм в безвредна среда. Гледането на филми на ужасите също така оказва помощ да се тренира душeвността. Благодарение на тях човек схваща, че аргументите за безпокойството постоянно са измислени - тъкмо като чудовищата на екрана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР