Американски правителствени уебсайтове, много от които в щата Охайо, бяха

...
Американски правителствени уебсайтове, много от които в щата Охайо, бяха
Коментари Харесай

Хакери атакуваха правителствени уебсайтове в САЩ

Американски държавни уеб страници, доста от които в щата Охайо, бяха атакувани от хакери, които насочиха обръщение, изразяващо поддръжка за терористичната формация "Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

На уеб страницата на републиканския губернатор на Охайо Джон Кейсик беше оповестено обръщение, в което се споделяше: "Ще ти се търси отговорност, Тръмп - на теб и на всички твои хора, за всяка пролята капка кръв в мюсюлманските страни. " Посланието, оставено от хакерите, завършваше с думите: "Обичам "Ислямска страна ". " Същото обръщение се появи и на държавни уеб страници в град Брукхейвън, щата Ню Йорк, и окръг Хауърд, щата Мериленд.

Сред атакуваните държавни уеб страници в Охайо бяха интернет страницата на брачната половинка на Джон Кейсик - Карън Кейсик, Управлението за здравна помощ, Управлението за реабилитация и изправление и Комисията за надзор на казината. Ръководителят на отдела за връзки на Управлението за административни услуги на Охайо Том Хойт беше един от чиновниците, удостоверили офанзивата.

Всички наранени сървъри са изключени от интернет и ние проверяваме по какъв начин тези хакери са могли да обезобразят тези уеб страници. Работим и с правоприлагащите органи, с цел да разберем по-добре какво се е случило ", сподели той. Хакерските дейности са част от кибертероризъм, засегнал държавни управления и корпорации по света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР