Американски официални лица и военни изразиха опасения относно бързото изчерпване

...
Американски официални лица и военни изразиха опасения относно бързото изчерпване
Коментари Харесай

ВМС на САЩ започват да се тревожат за боеспособността си на фона на доставките на оръжия за Украйна

Американски публични лица и военни показаха опасения по отношение на бързото привършване на арсеналите им от оръжия заради огромни доставки на оръжие за Украйна. Ръководството на Военноморски сили на Съединени американски щати за първи път афишира периодите, след които ще настъпи утежняване на боеспособността на подчинените армейски елементи.

На 11 януари адмиралът на Военноморски сили на Съединени американски щати, пълководец на силите на флота Дарил Каудъл, на симпозиум на Асоциацията на надводния флот, отговаряйки на въпроса по какъв начин да се балансира готовността на американската войска и военно-промишления комплекс с готовност да изпрати помощ на Украйна, сподели: „ Не мога да простя обстоятелството, че военно-промишленият комплекс не дава боеприпасите, от които се нуждаем. “ „ Не ме интересуват всички тези неща с COVID-19, елементи, вериги за доставки. Всички сме натоварени. Нужни са ни доставени в период противовъздушни ракети. Имам потребност от торпеда Мк-48, доставени в точния момент “, добави той.

„ Ако желаете да ме заведете в стая и да ми разкажете сълзливата украинска история, ще се веселя да я чуя “, сподели Каудъл. Въпреки това, " в края на краищата желая складовете да са цялостни, желая трюмовете на кораба да са цялостни. И тогава, в случай че желая, ще оказа помощ на страна като Украйна. В последна сметка нямам да кажа какво ще създадат за мен “, заключи той. В същото време Каудъл сподели: „ Разбира се, че ще помогнем на украинците, с цел да могат да завоюват този спор против Русия. “

Каудъл се опита да даде сигнал за пробуждане на американския военно-промишлен комплекс, цитирайки опасността от Китай: „ Ние приказваме за военни интервенции и национална сигурност и сме изправени против съперник и евентуален съперник, който не наподобява на нищо, което в миналото сме виждали преди, само че ние продължаваме да се забъркваме с тези доставки “, сподели адмиралът. „ Не виждам добра отчетност и не виждам добра възвръщаемост на вложенията от държавното управление, в действителност не виждам. “ „ Много съм отчаян, само че това е, тъй като е значимо да спечелим. “ „ И съгласно мен за присъстващите униформени всичко има значение “, сподели Каудъл.

Адмиралът от Военноморски сили на Съединени американски щати Майкъл Гилдей, шеф на военноморските интервенции, сподели пред кореспонденти по-рано, обръщайки се към американския военно-промишлен комплекс: „ Ако желаете повече работа, тогава правете по-добре това, върху което към този момент работите. Ускорете темпото. “ „ Военните фабрики ви споделят, че считат, че могат да създадат повече. Така че моето обръщение към тях е: Докажете го. “

Американският военноморски секретар Карлос дел Торо, отговаряйки на въпрос на публицист: „ Военноморските сили ще стигнат ли до точката, в която би трябвало да решат дали би трябвало да се въоръжат или да въоръжават Украйна? “, даде следния отговор: „ Що се отнася до доставките на оръжейни системи за бойни дейности в Украйна. Да, това постоянно ни тревожи. И ние го следим доста, доста деликатно. Не бих споделил, че към този момент сме достигнали някакви точки, само че в случай че спорът продължи още 6-12 месеца, това сигурно ще натовари веригата за доставки на оръжие. “

Карлос дел Торо означи, че заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс работи „ в доста тясно съдействие с отбранителната промишленост, с цел да им помогне да схванат какви проблеми или спънки имат, с цел да усилят личните си равнища на произвеждане “. „ Очевидно е, че тези компании имат забележителен капацитет за бъдещето ", сподели министърът. „ Сега те би трябвало да влагат в работната си мощ, както и финансови вложения в личните си компании, с цел да усилят индустриалните равнища. "

По-голямата част от американските оръжия, доставени на Украйна, идват от армейски хранилища, а не от военноморски ресурси. Въпреки това, американски чиновници неотдавна оповестиха, че ще стартират да изпращат ракети „ Морска лястовица “ в Украйна. Миналата година Дания съобщи на Украйна създадените в Съединени американски щати ракети " Харпун ".

Въпреки това, за управлението на МВФ на Съединени американски щати всяко понижаване на бойните качества е сериозно, защото китайският флот го изпреварва по бройка. През 2020 година военноморските сили на НОАК изпревариха военноморските сили на Съединени американски щати във връзка с броя на корабите и сега разполагат с към 340 бойни кораба и ще набъбнат до 400 след 2 години, съгласно отчета на Пентагона за военната мощност на Китай за 2022 година, оповестен през ноември. Докато Военноморски сили на Съединени американски щати разполагат с по-малко от 300 кораба, като се възнамерява да доближи цифрата от 350 кораба едвам към 2045 година

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР