Американски наемник, заловен след неуспешен опит за преврат срещу венецуелския

...
Американски наемник, заловен след неуспешен опит за преврат срещу венецуелския
Коментари Харесай

Задържан US наемник: Планирахме отвличане на Мадуро

Американски наемник, хванат след несполучлив опит за прелом против венецуелския президент Николас Мадуро, твърди, че е бил на задача да поеме надзор над главното летище във Венецуела със задача похищение на водача на латиноамериканската страна. Той също декларира, че е работил по разпореждане на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , написа " Гардиън ".
 Тръмп: Правителството на Съединени американски щати няма нищо общо със обстановката във Венецуела
Тръмп: Правителството на Съединени американски щати няма нищо общо със обстановката във Венецуела

Ще проучим. Ние таман научихме

Люк Денман е един от двамата американски жители, арестувани от венецуелските сили за сигурност тази седмица . Те влезнали във Венецуела нелегално с риболовни лодки.

В редактирано видео, излъчено по държавната телевизия VTV, Денман признава, че е дошъл в Колумбия в средата на януари на задача за обучаване на венецуелски бойци до Риоача, град на към 100 километра от венецуелската граница. Оттам Денман, който признава, че в никакъв случай не е стъпвал в Колумбия, както и във Венецуела, е възнамерявал да пътува до Каракас, с цел да " подсигури " града и интернационалното летище " Симон Боливар " преди да смъкна Мадуро от власт.

Денман разясни, че задачата му е била да превземе летището, да подсигури периметъра, да се свърже с контролната кула и да " докара самолети " , в това число аероплан, който да " води Мадуро в Съединени американски щати ".
 Мадуро разгласи: Венецуела задържа двама американци терористи
Мадуро разгласи: Венецуела задържа двама американци терористи

Били част от въоръжена група, която целяла той да бъде свален от власт

" Мислех си, че оказвам помощ на венецуелците да върнат контрола над страната си ", добави американецът.

Няма изгледи да е имало юристи по време на самопризнанието на американеца.

Денман признава също, че е работил за основаната във Флорида частна охранителна компания Silvercorp , ръководена от някогашен американски боец от специфичните елементи, който в неделя разгласи, че негов екип от 60 души е подхванал интервенция за свалянето на Мадуро и " освобождението на Венецуела ".

Денман, който е от Остин, Тексас, беше арестуван с 41-годишния американец Айран Бери и други 11. Други 8 " наемници-терористи " са убити.

Мадуро разгласи, че Доналд Тръмп стои зад всичко това.

Опозиционният венецуелски политик Хуан Гуайдо твърди, че няма нищо общо с това. Мадуро заяви, че венецуелската правосъдна система ще реши дали Гуайдо да бъде арестуван.
 Венецуела спряла морски десант-инвазия на Обновена
Венецуела спряла морски десант-инвазия на " терористи наемници "

Нахлули с моторни лодки от прилежаща Колумбия

Във Вашингтон държавният секретар Майк Помпео съобщи, че Съединени американски щати ще " употребяват всеки инструмент " за освобождението на двамата американци.

" Ако бяхме забъркани, щеше да свърши друго ", сподели Помпео малко преди Денман да се появи по венецуелската държавна телевизия.

Мадуро ръководи Венецуела от 2013 година За 7 година повече от 4,5 милиона души са напуснали страната поради дефицит на храна, принуждение и политическа неустойчивост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР