Американски музикант, който живее в Русия повече от десетилетие, е

...
Американски музикант, който живее в Русия повече от десетилетие, е
Коментари Харесай

Американски музикант е арестуван в Москва по подозрение в трафик на наркотици

Американски музикант, който живее в Русия повече от десетилетие, е бил задържан по съмнение в трафик на опиати, предадоха Българска телеграфна агенция и " Асошиейтед прес ", като се позоваха на известия в съветски медии.

Според известията американецът Майкъл Травис Лийк е обвинен в продажба на мефедрон, чийто резултат е сходен на въздействието на кокаина. Московски съд е постановил музикантът да бъде арестуван за два месеца в прелиминарен арест.

Срещу него са повдигнати обвинявания за произвеждане или разпространяване на опиати, за които се планува присъда до 20 години затвор. Лийк е някогашен парашутист от американската войска и живее в Москва от 2010 година насам.

Съд в Москва твърди, че Лийк е " провел продажбата на опиати на младежи ", съобщи " Франс прес ", представена от Би Би Си. Той отхвърля обвиняванията.

Руската държавна телевизия излъчи фрагменти от процеса против Лийк, които го демонстрират заключен в железна клетка.

В настрана видео, споделяно онлайн, той споделя, че " не знае " за какво е бил арестуван. Изглеждайки комплициран, той показва, че не има вяра да е направил това, в което е упрекнат, тъй като не знае какви са обвиняванията.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че чиновници на посолството са участвали на правосъдното чуване на Лийк в събота, 10 юни. Департаментът следеше от близко случая, добави представителят.

Лийк ще бъде арестуван до 6 август в очакване на възможен развой, съобщи Агенция Франс Прес. Той е минимум третият американец, арестуван в Русия през последните години на фона на засиленото напрежение сред Вашингтон и Москва.
Музикант и музикален продуцент, за който се оповестява, че е живял в Русия от доста години, Лийк е бил член на " Лови Ночь ", " американска рок група ", основана в Москва.

През март съветските управляващи арестуваха американския публицист, сътрудник на " Уолстрийт джърнъл ", по обвинявания в шпионаж. Той остава в прелиминарен арест.

В края на предходната година американската баскетболистка Бритни Грайнър, която беше затворена в Русия по обвинявания, свързани с опиати, на пандизчии за съветския търговец на оръжие Виктор Бут.

Американският морски пехотинец Пол Уелан излежава присъда 16 години затвор по обвинявания в " шпионаж " - той беше наказан преди нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР