Американски модел на финансиране на политиката в Европа няма. Да

...
Американски модел на финансиране на политиката в Европа няма. Да
Коментари Харесай

Радан Кънев: Жестока политическа некадърност е да се говори за американски модел на финансиране в Европа

Американски модел на финансиране на политиката в Европа няма. Да се твърди сходно нещо е жестока политическа несръчност.
Това сподели зам-председателят на " Демократична България " и евродепутат Радан Кънев пред бТВ, който разяснява оферти по-нисък размер на партийните дотации.

" Всеки ден получаваме сигнали от бизнеса, че имат проблем, а през днешния ден желаят да бъде открито публично – въздействието на едрия бизнес върху властовите структури”, съобщи Кънев.

Според него това предложение цели да се узакони корупцията. „ Новите политически сили на практика ще бъдат изтрити от картата “, счита Радан Кънев. По думите му това е негласна коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По думите му, Ахмед Доган като мажоритарен притежател на „ ТЕЦ-Врна " може да финансира избрана партия. „ Ако Доган финансира ГЕРБ – ще получи по-лесно градоустройствени решения, съгласувания и разрешителни за новото си частно пристанище. Той към този момент получава доста елементарно всички тези съгласувания, той към този момент получава безмълвното единодушие на локалната власт. Моят извод е, че може към този момент предприемачът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ”, сподели той.

Кънев уточни, че като евродепутат ще зададе въпрос към Европейската комисия по този проблем. Той добави, че с ГЕРБ ще бъдат в едно политическо семейство в Европейския парламент –ЕНП. „ Това не пречи да имаме разнообразни възгледи за развиването на политиката в България и Европа.С всеки представител на Съюз на демократичните сили имаме много повече общо, в сравнение с с тези на ГЕРБ”, уточни политикът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР