Американски метеоролози издадоха днес предупреждение за покачване на нивото на

...
Американски метеоролози издадоха днес предупреждение за покачване на нивото на
Коментари Харесай

Още се покачва водата по Източното крайбрежие на САЩ заради урагана Флорънс

Американски метеоролози издадоха през днешния ден предизвестие за повишаване на равнището на водата в огромен сектор от Източното крайбрежие на Съединени американски щати поради приближаването на опустошителния вихър Флорънс, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес на обед над 1,25 милиона души от крабрейжната зона на щатите Вирджиния, Северна Каролина и Южна Каролина се изтеглят поради стихията. В трите щата е оповестено изключително състояние и ще бъдат отделени федерални средства за справяне с предстоящите провали от бурята.

Ураганът Флорънс е от четвърта степен по 5-степенната канара за премерване на силата на ураганите. Очаква се на следващия ден той да премине сред Бахамските острови и Бермудите и да доближи в четвъртък американските крайбрежия.

Центърът за наблюдаване на ураганите в Маями заяви, че стихията е отслабнала леко и ветровете й са намалели и в този момент са със скорост 215 километра в час, а преди са били със скорост 220 километра в час. Но метеоролозите чакат усилване на урагана още веднъж. Стихията е на 1530 километра източно-югоизточно от Кейп Фиър в Северна Каролина, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

За финален път подобен мощен вихър засегна тези елементи на Източното крайбрежие през 1954 година Това беше ураганът Хейзъл, нанесъл огромни вреди в щата Северна Каролина, над който връхлетя първо. Тогава починаха 19 души, а 15 000 здания бяха разрушени. Хейзъл мина през общо седем щата. Във Вирджиния, Пенсилвания и Ню Йорк ураганът лиши живота на минимум 60 души.

Южният щат Флорида, който е по-близо до екватора и до зоната на възникване на ураганите в Атлантическия океан, е претърпял през предишния век минимум четири урагана от четвърта или по-висока степен, включително урагана Андрю през 1991 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР