Американски консултантски компании, които управляват фондове от трилиони долари, са

...
Американски консултантски компании, които управляват фондове от трилиони долари, са
Коментари Харесай

Консултантски корпорации получили милиони от фонда за подкрепа на малкия бизнес в САЩ

Американски консултантски компании, които ръководят фондове от трилиони долари, са получили държавни грантове за справяне с тежката икономическа обстановка около пандемията от ковид, заяви Ройтерс. Една от фирмите R.V. Kuhns & Associates Inc., която ръководи вложения, пенсионни проекти и други активи на обща стойност от 2,5 трлн. $, е получила опростим заем в размер сред 2 и 5 млн. $ от фонда за поддръжка на дребния бизнес в Съединени американски щати.

Според информацията най-малко 40 сходни консултантски корпорации са се възползвали от програмата за опазване на месечните хонорари на чиновниците. Общата сума, която тези компании, които нормално имат дълготрайни контракти с клиентите си и получават закрепен приход, са получили е над 37  млн. $ държавни пари.

Според президента на R.V. Kuhns Джеймс Войтко клиентите на компанията са били под изключително финансово напрежение по време на пандемията и в следствие са търсели повече поддръжката на чиновниците на компанията, които се е налагало да работят с тях доста изключителни часове. Изплатените средства е трябвало да запазят 119-те работни места в компанията. Войтко признава, че приходите на компанията са закрепени, само че прибавя, че „ нямат мощна компания-майка, която да има достъп до действен капитал от разнообразни източници “.

Други компании, които са се възползвали от програмата са Meketa Investment, която ръководи активи на стойност 1,5 трлн. доалра, LeafHouse Financial Group, която ръководи парцели за 10 милиарда $, Advanced Capital Group, която ръководи 23 милиарда $, Pensionmark (15 милиарда долара) и Newport Capital Group (13 милиарда долара).  

Според Кайл Хериг, президент на неправителствената организация Accountable тези образци демонстрират, че доста постоянно програмата за избавяне на бизнеса подкрепя компании, които са в релативно здравословно положение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР