Американски конгресмени от Републиканската партия на САЩ порицаха икономическата политика

...
Американски конгресмени от Републиканската партия на САЩ порицаха икономическата политика
Коментари Харесай

Според републиканците плановете на Байдън ще засилят инфлацията

Американски конгресмени от Републиканската партия на Съединени американски щати порицаха икономическата политика на президента Джо Байдън, която съгласно тях ще подхрани дълготрайна инфлация, съобщи Франс прес.

Конгресът разисква два огромни капиталови проекта, които може да бъдат признати скоро, само че съгласно опозицията парите, които администрацията на президента демократ към този момент даде на стопанската система, към този момент са довели до повишаване на цените.

" Инфлацията залива страната, наводнена от пари ", предизвести водачът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл на конференция в Конгреса, визирайки избавителния проект на стойност 1,9 трилиона $, гласуван от демократите напролет. " Последното нещо, което би трябвало да създадем, е да прибавим нова серия от налози и разноски ", добави той.

Демократите се пробват да реализират съглашение по капиталовите проекти на президента Джо Байдън, преди той да отлети на следващия ден за срещата на Г-20 в Рим, последвана от конференцията за климата в Глазгоу.

" Мисля, че единственото, което тормози американския народ, не е това, което се случва в Глазгоу, а това, което се случва с цената на бензина ", съобщи сенаторът Джон Тюн. " Тази година Коледа и Денят на благодарността ще бъдат доста по-трудни, тъй като цените нарастват за всичко, от подправките до бензина ", съобщи различен конгресмен от Камарата, Бил Джонсън.

Сегашната инфлация " се дължи на разноските на Вашингтон " и единствено ще се утежни, в случай че се похарчат още милиарди долари и бъдат наложени нови налози, акцентира Стив Скалийз, републиканец номер две в Камарата на представителите, на конференция за енергетиката.

Демократите работят по две стратегии, планувани за период от 8 до 10 години - за вложения от 1,2 трилиона $ за модернизиране на инфраструктурата и за обществени и екологични ограничения в размер на към 2 трилиона.

Тези разноски, въпреки и високи, към този момент бяха понижени, с цел да обединят всички течения в Демократическата партия. Евентуално съглашение може да бъде реализирано още тази седмица.

Джо Байдън твърди, че тези проекти ще създадат допустима промяна на страната, като в същото време подсигуряват дълготраен напредък. Според неговото държавно управление високата инфлация се изяснява с дълготрайно икономическо възобновяване и засилено търсене.

Очаква се темпът на инфлация да остане висок " до идната година " и по-късно да се намали " доникъде или в края на идната година ", съобщи в неделя министърката на финансите Джанет Йелън.

Но някои икономисти показват риска от закъснение на растежа и висока инфлация. Потребителските цени скочиха с 5,4 на 100 през септември спрямо преди година, съгласно показателя на потребителските цени. А цените на петрола не престават да се повишават, в резултат на възобновяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР