Американски конгресмени (демократи и републиканци) внесоха в Камарата на представителите

...
Американски конгресмени (демократи и републиканци) внесоха в Камарата на представителите
Коментари Харесай

US конгресмени с резолюция за санкции на Турция при покупка на С-400

Американски конгресмени (демократи и републиканци) внесоха в Камарата на представителите на американския Конгрес резолюция с апел за налагане на наказания по отношение на Турция при положение, че Анкара купи от Русия зенитно-ракетните системи С-400, съобщи ТАСС.

Групата конгресмени внесе резолюцията с искане " за изцяло налагане на наказания " по отношение на Турция в границите на закона за противопоставяне на съперници на Америка посредством наказания (CAATSA), както и с искане за изключване на страната от програмата за създаването на най-новите американски изтребители бомбардировачи Ф-35, заяви нощес пресслужбата на комисията по външни работи в Камарата на представителите.

Турция е наш съдружник от дълго време, само че тя стои пред съответен избор. Ако Анкара купи съветските зенитно-ракетни системи, Съединени американски щати ще би трябвало неотложно да наложат наказания и да изключат Турция от програмата за Ф-35. Турция би трябвало да направи избор: да бъде сътрудник на Русия или на съдружниците си в НАТО. Надявам се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да направи верен избор. От това зависи бъдещето на нашия съюз, съобщи един от съставителите на резолюцията Майкъл Маккаул.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР