Американски конгресмен видя намеса на Русия в събитията отпреди година

...
Американски конгресмен видя намеса на Русия в събитията отпреди година
Коментари Харесай

Конгресмен видя намеса на Русия в кървавия сблъсък в Шарлътсвил, Москва отрече

Американски конгресмен видя интервенция на Русия в събитията отпреди година (12 август, 2017 година) в Шарлотсвил, когато маршът " Обедини дясното " срещу решението да бъде отстранен монумент на военачалник Робрът Лий (бел. ред. - водачът на армията на Конфедерацията в гражданската война в САЩ) докара до кървави конфликти със бранители на гражданските права и свободи и съперници на антиимиграционната политика на Доналд Тръмп. Тогава почина един човек - прегазена беше жена от млад мъж с крайнодесни убеждения, а 34 души бяха ранени.
Според конгресмена-републиканец Том Гарет от ФБР са разкрили следи от съветска интервенция. Става въпрос за профили в обществените мрежи, създавани и ръководени от съветска територия, които са подклаждали крайни настроения.
В изявление пред CNN, Гарет съобщи, че по време на закрита среща преди към два месеца попитал шефа на ФБР и други чиновници на службата дали съветската интервенция " е обвързвана с разпалването на пламъците на раздора " довели до насилието в Шарлътсвил. От Бюрото, твърди конгресменът, са удостоверили, че това е истина и са му дали информация, която не е секретна, написа Агенция " Фокус ".
По мнението на републиканеца, съветската интервенция в политиката на Съединени американски щати цели да " изправи американци против американци и да подкопае доверието в западната народна власт ".
" Няма доказателства за интервенция на Русия, както няма такова и за сходни обвинявания за съветска интервенция във вътрешните работи на Съединени американски щати ", отвърнаха от съветското посолство в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР