Американски компании проявяват интерес към изпълнението на инфраструктурни обекти в

...
Американски компании проявяват интерес към изпълнението на инфраструктурни обекти в
Коментари Харесай

Американски компании имат интерес към инфраструктурни обекти у нас

Американски компании демонстрират интерес към осъществяването на инфраструктурни обекти в България и са подготвени да засилят наличието си в страната.

Това е станало ясно по време на видеоконферентна среща на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова с посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. В диалога са взели участие и членовете на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев, се споделя в известие на пресцентъра на районното министерство. В него не е посочено към кои инфраструктурни обекти и кои американските компании имат интерес.

МинистърАврамова е срещнала дипломат Мустафа с огромните инфраструктурни обекти, които се извършват сега. Това са автомагистралите „ Хемус “ и „ Европа “, както и скоростният път Видин – Ботевград в секторите Мездра – Ботевград и Видин – Макреш.

Посочено е било още, че следва построяването и на тунел под Шипка, за който има оповестена социална поръчка. До края на годината се чака да бъде оповестена и процедура за построяването и на пътя Русе – Велико Търново, е споделила още Петя Аврамова.

Друг стратегически обект в проектите на държавното управление е завършването на автомагистрала „ Черно море “, за която се търсят благоприятни условия за реализация и посредством публично-частно партньорство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР