Американски компании като Lockheed Martin, Northrop Grumman, Oshkosh Defense, Textron

...
Американски компании като Lockheed Martin, Northrop Grumman, Oshkosh Defense, Textron
Коментари Харесай

Фирми от САЩ искат да произвеждат оръжия в България

Американски компании като Lockheed Martin, Northrop Grumman, Oshkosh Defense, Textron и IBM имат интерес към взаимно произвеждане на оръжия и бойна техника с български фабрики. Искат да вземат участие и в търговете за нова техника на армията.
Това стана ясно на втория конгрес за отбранителна промишленост и киберсигурност, проведен от Американо-централноевропейската бизнес асоциация, написа в. " 24 часа ".
Northrop Grumman имат интерес да продадат на България оръдията Bushmaster, а Oshkosh – бронираните бойни машини MRAP и лека тактическа бронирана техника. Lockheed Martin, от които България към този момент купи 8 изтребителя F-16, пък се надяват на договорка и за хеликоптери Sikorsky, стана ясно от представянията на фирмите. IBM има интерес да продаде артикули за киберзащита.
Модернизацията на армията с нови техника и оръжие ще продължи най-малко до 2032 година, стана ясно от изявление на зам.-министъра на защитата Атанас Запрянов. През април ще бъде подготвен стратегическият обзор на защитата и в него ще са записани новите планове, изясни той пред бизнеса.
Засега с изключение на двата огромни плана за нови бронирани машини и патрулни кораби военните плануват и покупко-продажби за покупка на триизмерни радари за водене на F-16 и радари и нова артилерия за противовъздушната защита. Освен това с американска финансова помощ разчитат да закупят и качества за киберзащита.
Всяка от компаниите търси и български сътрудници за взаимно произвеждане. Това ще е и едно от наложителните условия при бъдещите покупко-продажби за армията.
" Значителна част от растящия български експорт се дължи на произвеждащите оръжия и военна техника фабрики и те стават все по-добри ", разяснява на форума и министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Министерство на вътрешните работи пък търси помощта на американския бизнес за благоприятни условия за надзор над връзките и следене при внедряването на 5G мрежата, изясни вътрешният министър Младен Маринов.
До момента американски компании са вложили у нас над 2,5 милиарда $ и са наели над 30 000 български служащи, само че това е единствено началото, сподели посланичката на Съединени американски щати Херо Мустафа. През януари следва първата стратегическа среща сред България и Съединени американски щати след подписаното от премиера Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп съглашение, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР