Американски кардиолог, добил известност с изследванията си на стволови клетки,

...
Американски кардиолог, добил известност с изследванията си на стволови клетки,
Коментари Харесай

Харвард обвини авторитетен кардиолог във фалшификации

Американски кардиолог, добил популярност с проучванията си на стволови кафези, е упрекнат, че е фалшифицирал данните от изследванията си. Засега са открити над 30 университетски изявления на Пиеро Анверса, за които има сведения, че съдържат погрешни сведения, написа БГНЕС.
В взаимно изказване Висшето здравно учебно заведение на Харвард и болничното заведение Brigham and Women`s в Бостън упрекват Анверса, някогашен началник на лаборатория в двете институции, че е употребявал " фалшифицирани и/или изфабрикувани данни " във въпросните изявления.
От Харвард и болничното заведения поучават списанията, в които са оповестени материалите, да изтеглят публикациите на Анверса.
Преди да бъдат разобличени, фалшификациите на Анверса привлякоха вниманието, както на експерти, по този начин и на медиите. През 2011 година той разгласи " откритието " на първите самообновяващи се белодробни стволови кафези, които съгласно него ще могат да бъдат употребявани за лекуване на редица хронични белодробни положения.
Други от " откритията " на Анверса, свързани със сърдечни стволови кафези, му завоюваха почит в университетските среди и десетки милиони долари държавни грантове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР