Американски изтребител свали дрон на сирийските проправителствени сили, съобщи Би

...
Американски изтребител свали дрон на сирийските проправителствени сили, съобщи Би
Коментари Харесай

Американски изтребител свали дрон на Асад

Американски изтребител смъкна дрон на сирийските проправителствени сили, заяви Би Би Си, базирайки се на информация на американските въоръжени сили.

Изтребител Ф-15 на американските военновъздушни сили е свалил безпилотен аероплан, създаден в Иран и употребен от силите в поддръжка на режима на Башар Асад.

От Вашингтон показаха, че дронът е бил военен, с оръжия, и е заплашвал сигурността на американските военнослужещи на земята.

Наскоро американски аероплан смъкна сирийски военен аероплан – за първи път от началото на гражданската война в Сирия, почнала през 2011 година.

Режимът на Башар Асад разгласи, че случаят ще има „ рисково отражение “ за напъните за битка с тероризма в страната. Вашингтон, от своя страна, разгласи, че дейностите са били отбранителни.

Русия изрази загрижеността си за протичащото се в Сирия. Москва е най-близкият съдружник на режима на Башар Асад. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че дейностите на западната коалиция, водена от Съединени американски щати, будят угриженост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР