Американски изтребител F-35 се разби в Южнокитайско море при опит

...
Американски изтребител F-35 се разби в Южнокитайско море при опит
Коментари Харесай

Американски изтребител F-35 се разби в Южнокитайско море

Американски изтребител F-35 се разруши в Южнокитайско море при опит да кацне на самолетоносача USS Carl Vinson. Това оповестиха от пресслужбата на Тихоокеанския флот на Съединени американски щати, представени от БГНЕС.

„ Инцидентът с F-35C Lightning II се случи по време на кацане на палубата. Пилотът се катапултира безвредно и беше избавен от боен хеликоптер, “, се споделя в прессъобщението.
Нидерландия изпраща на България два изтребителя F-35 поради Украйна
Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя F-35 от 5-то потомство в България през април и май, с цел да подкреп...
Прочети повече
Пилотът е в " устойчиво положение ". При случая бяха ранени и седем моряци, трима от които бяха евакуирани в болница във Филипините.

Lockheed Martin F-35 Lightning II е семейство стелт многоцелеви изтребители-бомбардировачи от пето потомство, създадени от американската компания Lockheed Martin в три версии: наземен изтребител (CTOL) за потребностите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, изтребител с малко политане и отвесно кацане (STOVL) за Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати и Военноморски сили на Англия и изтребител (CV) за потребностите на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР