Американски изследователи откриха мутации на коронавируса, които му помагат да

...
Американски изследователи откриха мутации на коронавируса, които му помагат да
Коментари Харесай

Учени откриха мутации на коронавируса, които се измъкват от антитела

Американски откриватели откриха разновидности на ковид, които му оказват помощ да избегне свързването с антитела, а те към този момент са главно средство за битка с заболяването, заяви ТАСС.

Статия за резултатите от проучването учените от центъра за ракови проучвания " Фред Хъчинсън " разгласиха в електронната библиотека bioRxiv.

" Създадените карти разрешават да бъде оценено до каква степен тези разновидности са показани в разпространяването на SARS-CoV-2. Към средата на ноември открихме забележителен брой вирусни разновидности, които са се измъкнали се от антитела у хора. Едната от тях е обвързвана с огнище на инфекции измежду норки в Холандия и Дания, другата е видяна в Шотландия и Ирландия ", написа в публикацията.

Изследваните разновидности са на шиповидния протеин на ковид и RBD, неговата основна част. Вирусът го употребява, с цел да проникне в клетките. В този случай разновидностите прикриват вируса от антитела.

По-рано друга научна група от американски молекулярни биолози откри ненадейно огромна роля на клетъчния имунитет в отбраната против Ковид-19, като откри, че даже ниски концентрации на антитела защищават опитните маймуни от коронавирусна зараза при високо равнище на интензивност на избрани подвидове Т-клетки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР