Американски инженер, работил от десетилетия като федерален подизпълнител в отбранителната

...
Американски инженер, работил от десетилетия като федерален подизпълнител в отбранителната
Коментари Харесай

Американски инженер обвинен в опит да предаде военни тайни на Русия

Американски инженер, работил от десетилетия като федерален подизпълнител в отбранителната сфера, е бил задържан по обвинявания в опит да съобщи класифицирана информация на човек, който считал за съветски сътрудник, съобщи Асошиейтед прес като се базира на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Американското ФБР провело интервенция под прикритие против 63-годишния Джон Мъри Роу младши от щата Южна Дакота, след приемане на сигнал, че служителят е бил уволнен поради нарушавания на разпоредбите по сигурността и тъй като бил разпознат като потенициална вътрешна опасност, оповестиха федерални представители.

В рамките на следствието Роу си разменил над 300 известия по е-поща със чиновник на ФБР под прикритие, който се свързал с него през март 2020 година, представяйки се за съветски сътрудник, заяви американското държавно управление.

В един от имейлите Роу предал оперативни елементи за американски бойни изтребители, а в различен написал, че в случай че не може да си откри работа на настоящето място, ще отиде да работи за " другия тим ".

Според прокуратурата, Роу е работил близо 40 години като инженер по изпитателна активност и е имал допуск до класифицирана информация.

Днес Роу би трябвало да се изправи пред федерален арбитър. Той е бил задържан в сряда в Лийд, Южна Дакота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР