Американски и китайски представители са влезли в сблъсък за ядреното

...
Американски и китайски представители са влезли в сблъсък за ядреното
Коментари Харесай

Американски и китайски представители влязоха в сблъсък за ядреното куфарче

Американски и китайски представители са влезнали в конфликт за " нуклеарното куфарче " (наричано още " нуклеарен футбол " ) по време на визитата на президента Доналд Тръмп в Китай през ноември 2017 година, оповестява американският уебсайт Axios, представен от ДПА.

" Ядреното куфарче " постоянно е в непосредствена непосредственост до президента на Съединени американски щати, защото съдържа кодовете за задействане на нуклеарните оръжия . Нарича се " нуклеарен футбол ", тъй като кожената чанта носи името си от тайния нуклеарен проект " Drop Kick ", което е термин в американския футбол.

Инцидентът е станал, до момента в който Тръмп и екипът му са били w Голямата зала на народите в Пекин, където китайски охранители блокирали съветникa, който носил " нуклеарния футбол ", осведоми Axios.

Американски държавни служители алармирали шефа на администрацията на Белия дом Джон Кели, който се намесил и споделил на представителите да " продължат да вървят ", добавя медията, базирайки се на петима източници, които са били на място.

Китайски охранител по-късно дръпнал Кели, който пък от своя страна избутал охранителя. Агент на " Сикрет сървис " се намесил и повалил китайския охранител на земята.

В нито един миг китайската защита не е докоснала " нуклеарното куфарче ". Шефът на защитата на китайския президент след това се извинил , добавя Axios.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР