Американски и китайски изследователи създадоха програма, базирана на изкуствен интелект

...
Американски и китайски изследователи създадоха програма, базирана на изкуствен интелект
Коментари Харесай

Разработиха изкуствен интелект, който може да предсказва усложнения от COVID-19

Американски и китайски откриватели сътвориха стратегия, основана на изкуствен интелект за предсказание на тежките белодробни затруднения, провокирани от новия ковид, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

При потреблението на новата разработка ще могат да бъдат лекувани предпочитано застрашените пациенти в условия, при които доста здравни системи в света са претрупани.

Програмата с потреблението на изкуствен интелект, създаден от екипа на Меган Кофи от здравното учебно заведение Гросман към Нюйоркския университет, открива някои основни знаци. Те с акуратност могат да предскажат дали пациентът ще развие острия респираторен дистрес синдром /ОРДС/.

Той съставлява затруднение при болестта Ковид-19, при което белите дробове се изпълват с течност и което убива към 50 % от хората, които са го получили.

Анализът се реализира с логаритъм, получен от 53-ма пациенти, болни от ковид и приети в болница в две лечебни заведения в китайската провинция Уънджоу. Получените данни потвърдиха, че промените на равнищата на ензима аланин аминотрансфераза, на равнищата на хемоглобина и съществуването на болки са най-точните знаци за следващи затруднения. Новата стратегия е съумяла да диагностицира риска от острия респираторен дистрес синдром с 80 % акуратност.

Типичните признаци за Ковид-19, като високата температура, несъмнено положение на белите дробове след скенер и острата имунна реакция до момента не бяха в положение да предскажат дали пациентите, наранени от лека форма на болестта, ще развият ОРДС.

В същото време израелското министерство на защитата възнамерява да употребява програмен продукт, който проучва данни, събирани от мобилни телефони - създаден, съгласно израелски медии, от компанията за спайуер Ен Ес О - за да локализира евентуални носители на ковид, с цел да им бъдат взети проби.

Министърът на защитата Нафтали Бенет съобщи, че за " коронаметъра " ще е нужно утвърждението на кабинета - което евентуално ще бъде обещано - както и мнение на основния прокурор по въпроса за отбраната на персоналната цялост, защото той има право да го блокира. Но в случай че бъде получена зелена светлина, планът може да проработи до 48 часа.

Бенет съобщи, че следеното по клетките на мобилните оператори и геолокационните данни, което сега се употребява, към този момент не дава нужния резултат за разкриване на най-вероятните вирусоносители.

Според израелски медии системата прави оценка вероятността даден човек да е притежател на вируса по десетобална канара.

Тя се обновява в действително време и да вземем за пример може да се повиши, в случай че някой посети хранителен магазин, където са открити вирусоносители.

Израелски медии оповестиха, че софтуерът е създаден в съдействие с Ен Ес О.

Ен Ес О отхвърли да разяснява, а Бенет съобщи, че няма да афишира " кой и какво, тъй като има и сложни детайли в този подтекст ".

ФБР проверява Ен Ес О по съмнение в хакване на хора и компании на територията на Съединени американски щати и за събиране на разследващи сведения за държавни управления, както заяви Ройтерс през януари.

През октомври приложението на Facebook " УотсАп " заведе дело против Ен Ес О откакто откри доказателства, че компанията се е възползвала от едва място в известната стратегия за чат другарство, с цел да хакне стотици смарт телефони.

Бенет сподели, че въпреки и да не е идеален, този програмен продукт е най-хубавата налична алтернатива за разкриване на евентуални вирусоносители.

" Изисква се единствено да се вземе информацията от пробите и да се свърже с следенето по клетките на мобилните оператори, което по този начин или другояче използваме сега, при епидемиологичните проби ", съобщи той.

Информиран източник сподели, че първият артикул на Ен Ес О за цивилен потребности се тества от към 15 държавни управления по света за приложимост от здравните им регулатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР