Американски и канадски учени възстановиха историята на климатичните промени по

...
Американски и канадски учени възстановиха историята на климатичните промени по
Коментари Харесай

Арктика с безпрецедентно затопляне за последните 3 000 години

Американски и канадски учени възвърнаха историята на климатичните промени по отлагания на дъното на арктическо езеро в Канада. Оказва се, че в Северния Атлантик през последните 3 000 години в никакъв случай не е било толкоз топло, колкото в този момент. Резултатите от изследването са оповестени в списание „ Proceedings of the National Academy of Sciences ”, съобщи БГНЕС.
Климатолози от Масачузетския университет и от университета в Квебек са проучили дебелината на отлаганията по дъното на езерото Саут Соутут на остров Елсмир в канадската част на
 Арктическите упоритости на Русия Арктическите упоритости на Русия
Руското държавно управление ускорява своя напън в Арктика. Въпреки предизвикателната световна икономическа среда, Кремъл възнамерява да построи по...
Идеално непокътнатите „ годишни пластове ” в това езеро съдържат титанови минерали, отделени по време на вековното изветряне на скалите. Измервайки концентрацията на исполин в обособените пластове, учените съумели да дефинират относителните промени в годишните температури и в атмосферното налягане в района.
Температурата на повърхността на океана в Северния Атлантик е претърпяла
Известно като Атлантическо многодесетилетно съмнение (АМК) това климатично събитие е обвързвано с доста климатични разтърсвания в Северна Америка - суши и урагани. Досега учените не знаеха точната дълготрайност на циклите, чиято дълготрайност е минимум 60 години.
Най-ниските температури са закрепени в интервала сред 1400 и 1600 година от н.е. – това е времето, който историците дефинират като дребен ледников интервал, като най-високите стойности са през последните 10 години.
 Русия праща С-400 да пазят Арктика Русия праща С-400 да пазят Арктика
През идващите години всички арктически поделения на Северния флот ще бъдат оборудвани със зенитно-ракетни системи С-400, които ще съз...
сега става два или три пъти по-бързо, в сравнение с в останалите елементи на Земята. Възможно е това да е обвързвано с общата наклонност за световно увеличение на температурата.
През последните години през лятото в района доминира високо атмосферно налягане, а температурите доближават до 20 градуса и това продължава дни или седмици наред. Подобни промени оказват необратимо влияние върху снежната завивка, ледниците и безконечния студ.
Според изследването, повърхностните води на Атлантическия океан са станали извънредно топли след 1995 година През 2019 година ледената завивка на Гренландия загуби над 500 милиарда тона маса, което сложи връх, като повода за това е невиждано траялото високо атмосферно налягане.
Според създателите на проучването, в случай че през идната година или две AMК не премине към по-хладна фаза, идващото лято можем да чакаме още по-интензивно размразяване на ледената завивка на канадските Арктика и Гренландия, което заплашва с по-нататъшно и други неприятни последствия за околната среда.
 Какво се е случило с цивилизацията на Великденския остров? Какво се е случило с цивилизацията на Великденския остров?
Климатични промени и смяна на екосистемите са причина за гибелта на цивилизацията на Великденския остров. До този извод стигна груп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР