Американски и европейски служители водят тихи разговори с украинското правителство

...
Американски и европейски служители водят тихи разговори с украинското правителство
Коментари Харесай

Тайна дипломация: Западът натиска Украйна да започне мирни преговори с Кремъл

Американски и европейски чиновници водят тихи диалози с украинското държавно управление по какъв начин да се стигне до възможни мирни договаряния с Русия за преустановяване на войната, твърди американската телевизия NBC.
Медията се базира на двама почитан американски чиновник, един сегашен и различен някогашен, като и двамата са осведомени с полемиките. Разговорите са включвали от какво Украйна може да се откаже, с цел да се стигне до съглашение, споделиха публични лица. Някои от договарянията, които длъжностни лица описаха като деликатни, се организираха предишния месец по време на среща на представители на над 50 страни, подкрепящи Украйна, в това число членове на НАТО, известна като Контактна група за защита на Украйна. Дискусиите започнаха на фона на опасения измежду американски и европейски чиновници, че войната е в задънена улица и на способността да продължи помощта за Украйна, прибавиха чиновници.
Представители на администрацията на Байдън също се тормозят, че Украйна изчерпва силите си, до момента в който Русия има видимо безкрайни доставки. Украйна също се бори с набирането на военни и неотдавна имаше митинги против някои от условията на президента Володимир Зеленски за безсрочна военна работа. Някои американски военни чиновници започнаха частно да употребяват термина „ невъзможност “, с цел да опишат актуалната борба в Украйна. Нито една от страните не прави огромни крачки на бойното поле, което някои американски чиновници в този момент разказват като война на инчове. Длъжностни лица показаха в частни диалози, че Украйна има време единствено до края на годината или малко по-късно, преди да стартират по-спешни полемики за мирни договаряния.
Администрацията на Байдън не вижда признаци, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да договаря с Украйна, споделиха двамата американски чиновници. Путин към момента има вяра, че може да „ изчака Запада “ или да продължи да се бие, до момента в който Съединени американски щати и техните съдружници не изгубят вътрешна поддръжка за финансиране на Украйна или до момента в който битката за доставяне на Киев с оръжия и муниции стане прекомерно скъпа, разясняват публични лица.
Русия е нараснала производството на артилерийски снаряди и през идващите няколко години може да е в положение да създава 2 милиона снаряда годишно, съгласно западен чиновник. Но Русия е направила почти 10 милиона изстрела в Украйна предходната година, добави служителят, тъй че ще би трябвало да разчита и на други страни.
Според Пентагона администрацията на Байдън е похарчила 43.9 милиарда $ помощ за Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Американски чиновник споделя, че администрацията има към 5 милиарда $, които да изпрати на Украйна, преди парите да свършат. Нямаше да има никаква помощ за Украйна, в случай че администрацията не беше споделила, че е разкрила счетоводна неточност от 6.2 милиарда $ поради нарасналата стойност на оборудването, изпращано в Киев в продължение на няколко месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР