Американски и европейски издания често сериозно дискутират на тема силата

...
Американски и европейски издания често сериозно дискутират на тема силата
Коментари Харесай

Американските Морски котки са деца пред руския спецназ

Американски и европейски издания постоянно съществено дискутират на тематика силата на бойците от спецподразделенията на разнообразни страни. Често се повдига въпросът кой е по-силен – съветският спецназ или „ Морските котки” на Съединени американски щати, написа Серж Шелест в newinform.com, представен от Блиц.

Американците образуват подразделението си от мъже на възраст под 28 година Те се образоват 1,5 година, а подготовка им приключва с подготовка с изключителна трудност, наричана „ седмица в ада”. Тя съставлява 5-дневно тестване, без обезпечаване на храна, топли облекла, цялостна липса на обезпечен сън.

Кандидатите би трябвало тичешком да преодолеят отдалеченост 24 км, още 3 км да преодолеят с корабоплаване под намерено небе, да изпитат доста тежки натоварвания. Според непознатите издания, 90% от всички претенденти отпадат навръх тозиф стадий. Едва след това американските „ морски котки” излизат на първата си задача. В Русия подготовката на елитните войски на спецназа се организира по различен метод и в този момент се смята за по-тежка, в сравнение с при американските съперници.

Руските бойци в началото се образоват да употребяват освен свое въоръжение, само че и непознато. Особено внимание се отделя на навиците за дейно водене на багра без никакви средства за връзка, особено снаряжение, без привързване към сили за поддръжка, и на практика към всевъзможни климатични условия, близки до сериозните. Друго разграничение на съветските командоси от американските е, че те се образоват да резервират целевите благоприятни условия даже при работа по единично. За съпоставяне, американците са насочени да работят единствено екипно. Според нивото на притежаване на ръкопашния пердах съветският спецназ е считан за най-хубавият в света, съперничат му единствено китайците.

Според съветското онлайн-издание РАН, до наскоро спецназът отстъпвал на „ котките” единствено в техническото доставяне, освен това в някои области. Сега тези пропуски са отстранени. Сега в Съединени американски щати в състава на подразделенията на „ Морските котки” и Delta Force има към 2000 бойци. Приблизително толкоз наброяват „ Вимпел”, „ Алфа” и спецназът на армейското ГРУ. YouTube пуснало аналитично видео за двете спецподразделения, написа Newinform. Англоезични ползватели изказали в постове мнението си.

„ И двете подразделения са превъзходни, само че спецназът несъмнено печели. Той им апо-тежка подготовка, мотивация и подобаващ резултат” – е написано под ника Navneet Singh. Най-много фенове установяват, че спецназът при по-малка техническа екипировка печелят със своето майсторство и подготовка.

„ Безусловно съветският спецназ е по-добър. Техните тренировки са строго ориентирани към крайния резултат, а не към показност като нашите” – написа Saranan Das.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР