Американски и британски учени са изпратили официално послание до Националната

...
Американски и британски учени са изпратили официално послание до Националната
Коментари Харесай

Учени от САЩ: Стивън Хокинг греши! Гибелта на човечеството ще започне още към 2200 година

Американски и английски учени са изпратили публично обръщение до Националната академия на науките на Съединените щати. В него те описват по кое време животът на Земята ще стане несъответствуващ за хора и други бозайници, предадоха информационните организации.

В своето проучване специалистите показват заплахата от климатичните промени, които са неизбежни заради потреблението на сила. То ще продължи да се усилва даже при понижаване на излъчванията на парникови газове в атмосферата.

Според техните данни, температурата в целия свят ще стане несъответствуваща за оцеляването на животните още към 2200-2400 години, без значение от спада в повишаването на популацията на Земята, който ще стартира към 2100 година

Учените показват също по този начин и други опасности, които могат да доведат до залеза на цивилизацията. Сред тях нуклеарна зима, пандемия, конфликт на Земята с метеорити, както и непредвидените последствия от основаването на изкуствен интелект.

По-рано английският физик Стивън Хокинг предвижда, че на Земята скоро ще настъпи непоносима горещина като на Венера и човечеството ще изчезне до 2600 година.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР