Американски генетици създадоха „универсален“ тест за инфекции, откриващ в капка

...
Американски генетици създадоха „универсален“ тест за инфекции, откриващ в капка
Коментари Харесай

Тест открива 307 патогени в една капка кръв

Американски генетици сътвориха „ повсеместен “ тест за инфекции, откриващ в капка кръв или слюнка следите на всички 307 известни бактериални патогени и всички техни изключително рисково разновидности. Описанието и първите резултати от тестванията бяха показани в списание mBio.
" Когато нашата разработка бъде утвърдена, тя ще разреши на лекарите доста бързо и доста тъкмо да намират следи от всички известни патогенни микроби, в това число и „ виновниците “ за заразяване на кръвта, една от трите водещи аргументи за смъртните случаи в Съединени американски щати. Нашата технология е 1000 пъти по-чувствителна от обичайните способи “, съобщи Орхид Аликок от Колумбийския университет в Ню Йорк.
През последните години пред лекарите все по-остро стои казусът с появяването на по този начин наречените „ супер бактерии “. Тези микроби не се подават на лекуване с антибиотици. Сред тях има както редки причинители на инфекции, по този начин и доста публикувани и рискови патогени, като златистия стафилокок или пневмокок.
Проблемът се задълбочава от обстоятелството, че микробите постоянно са изработили имунитет към антибиотиците не независимо, а „ групово “. По тази причина лекарите се нуждаят от основаването на система, която доста бързо би трябвало да дефинира вида на инфекцията и да избере верния антибиотик, към който тя към момента не е изработила имунитет. Новият тест ще помогне точно за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР