Американски гълъб успя да прелети 15 хиляди километра и от

...
Американски гълъб успя да прелети 15 хиляди километра и от
Коментари Харесай

Гълъб прелетя 15 хиляди километра от САЩ до Австралия

Американски гълъб съумя да прелети 15 хиляди километра и от Съединени американски щати се озова в Австралия, предава Франс прес.

Пернатото е било намерено в град Мелбърн и несъзнателно е нарушило строгите карантинни ограничения, въведени от локалните управляващи, осведоми Българска телеграфна агенция. Гълъбът се оказал пред дома на Севин Чели Бърд директно след Коледа и бил кожа и кости. Птицата бил белязана с халка, от която ставало видно, че е кръстена Джо на името на новоизбрания американски президент Байдън. Пернатото изчезнало по време на съревнование, което се провело през месец октомври в Съединени американски щати. По обозначението от пръстена елементарно бил издирен притежателят на Джо, гражданин на щата Алабама.

Шегаджии пуснаха версията, че гълъбът е решил да избяга колкото е допустимо по-далеч от Доналд Тръмп. Но на австралийските управляващи не им беше до смях, защото Джо бе съумял да наруши строгите карантинни ограничения, въведени в страната.

"Тъй като гълъбът не е бил импортиран легално в Австралия, санитарният статут на птицата и контактувалите с нея е незнаен ", съобщи представителят на аграрното министерство. Поради тази причина Джо представлявал риск за птичата фауна в страната. Властите смятат, че гълъбът би трябвало да бъде евтаназиран, защото е дошъл от Съединени американски щати, без да премине през карантина.

Австралия ползва доста прецизни ограничения в това отношение, с цел да избегне разпространяването на заболявания. Внесените кучета и котки в страната наложително би трябвало да преминат през 10-дневна карантина. Пред 2015 година се развихри скандал, откакто Джони Деп и тогавашната му брачна половинка Амбър Хърд вкараха незаконно кучетата си в страната-континент. Тогава те съумяха да ги спасят, като доста бързо ги върнаха назад в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР