Американски федерален съдия изрази днес становище, че е по-скоро вероятно,

...
Американски федерален съдия изрази днес становище, че е по-скоро вероятно,
Коментари Харесай

Уличиха Доналд Тръмп за престъпления, свързани с изборите

Американски федерален арбитър изрази през днешния ден мнение, че е " по-скоро евентуално, в сравнение с противоположното " някогашният американски президент Доналд Тръмп да е направил закононарушения в опит да спре одобряването на резултатите от президентските избори през 2020 година, и постанови предаването на повече от 100 имейла от съветника на Тръмп Джон Истман на комисията, проверяваща щурма на Капитолия, съобщи Асошиейтед прес.

Решението на съдията на американския областен съд Дейвид Картър бележи значима юридическа победа за комисията на Камарата на представителите, която изискваше достъп до кореспонденцията на Истман - юрист, до който се допитваше Тръмп, когато последният се опита да оспори резултатите от изборите.

" Въз основа на доказателствата съдът смята за по-скоро евентуално, в сравнение с противоположното президентът Доналд Тръмп да се е опитал незаконно да попречва взаимното съвещание на двете камари на Конгреса на 6 януари 2021 година ", се споделя в правосъдно решение на съдията Картър, номиниран от някогашния президент Бил Клинтън в централния федерален окръг на щата Калифорния.

Истман се опитваше да осуети предаването на документите на комисията въз основа на разпоредбите за дискретност на диалозите сред юрист и клиента му - някогашния президент Тръмп.

Комисията реагира по-рано този месец, изтъквайки, че има юридическо изключение, позволяващо откриване на преписка, отнасяща се да продължаващи или бъдещи закононарушения.

Адвокатът, представляващ Истман, към този момент не е дал отговор на запитванията за коментар по тематиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР