Американски експерти за авиационни разследвания пристигнаха на мястото на фаталната

...
Американски експерти за авиационни разследвания пристигнаха на мястото на фаталната
Коментари Харесай

Американски следователи проверяват мястото на самолетната катастрофа в Истанбул

Американски специалисти за авиационни следствия дойдоха на мястото на съдбовната самолетна злополука в Истанбул, при която Боинг 737 се разцепи на три елементи и аргументи гибелта на трима души, заяви през днешния ден Анадолската организация, представена от Асошиейтед прес.

Екип от специалисти от производителя на Боинг и американската гражданска авиация проверяват злополуката на самолета на нискобюджетната компания "Пегасус ", който в сряда вечерта излезе от пистата на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен ".

Самолетът, който се разцепи на три елементи при случая, по-късно ще бъде раздрънкан и отхвърлен от мястото на злополуката, заяви Анадолската организация.

Поредица от неточности са повода за разцепването на самолета в Истанбул

Боингът на възраст 11 години е кацнал в условия на мощен вятър и пороен дъжд. Американският екип проверява дали е имало механически аргументи, които са съдействали за случая. Експертите изследват голям брой вероятни фактори, в това число скоростта на самолета и атмосферните условия по време на злополуката. В четвъртък компания "Пегасус " разгласи, че е открита черната кутия на самолета и данните от нея се дешифрират. Анадолската организация заяви, че отчетът за злополуката, при която 180 пасажери и членове на екипажа бяха ранени, се чака до един месец.

Прокуратурата е взела показания от личния състав на контролната кула, от чиновници на летището и от водачите на два други самолета, чието кацане е било анулирано малко преди злополуката, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР